ЗМІ назвали кандидатів на посаду глави апарату Білого дому

Білий дім

Медіа раніше прогнозували посаду очільника апарату Білого дому Ніку Айерсу

Глава апарату віце-президента Сполучених Штатів Нік Айерс не стане новим главою апарату Білого дому замість Джона Келлі, який недавно покинув пост.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело, що знайоме з ситуацією.

За даними видання, кандидатура нового керівника апарату співробітників Білого дому буде оголошена до кінця року, а не в найближчі кілька днів, як було оголошено раніше.

Згідно з інформацією джерела, в списку потенційних кандидатів знаходяться міністр фінансів США Стівен Мнучін, а також конгресмен Марк Медоуз (республіканець від штату Північна Кароліна).

Раніше агентство з посиланням на представника Білого дому повідомляло про те, що американський лідер Дональд Трамп обговорює з Айерсом його призначення на цю посаду, однак той через сімейні причини не може обіцяти, що погодиться.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп у суботу офіційно оголосив журналістам, що керівник апарату президентської адміністрації Джон Келлі піде у відставку наприкінці року.

У листопаді Трамп заявив, що планує звільнити кількох співробітників Білого дому.

Він розмірковував над «трьома або чотирма або п'ятьма позиціями»

14 листопада президент США звільнив заступника радника з національної безпеки Міру Рікардел. Днем раніше дружина глави держави через свого прес-секретаря розповсюдила заяву, в якій говориться, що Рікардел «більше не заслуговує честі працювати в Білому домі».