ЗМІ: Прессекретарем президента може стати журналістка, яка раніше заявляла про сексуальні домагання

Володимир Зеленський та Юлія Мендель

Фото: Facebook / Iuliia Mendel

2016-го Мендель стала героїнею новин про сексуальні домагання

Журналістка Юлія Мендель, ймовірніше за все, виграла конкурс на посаду прессекретаря новообраного президента Володимира Зеленського. За даними джерел theБабеля, офіційні результати конкурсу оголосять найближчими днями.

Раніше про її призначення на своїй сторінці у Facebook написав користувач під імʼям Ілля Осадчук. 

Юлії Мендель 32 роки. Вона народилася в Херсоні, навчалася журналістиці в Києві. У різний час працювала на телеканалах ICTV, «Еспрессо-ТВ» та «Інтері». Кілька років як журналіст співпрацює з The New York Times. Писала для українського Forbes і американського Politico.

У колонці для ТСН.uа Мендель розповідала, що переломним моментом у її кар'єрі в 2016 році стала поїздка на тренінг для журналістів до Єльського університету, США. Там вона отримала важливі зв'язки та зрозуміла, як працювати з міжнародними ньюзрумами. За рік до цього, у 2015 році, за програмою Міжнародного інституту преси вона та ще дев'ять журналістів з різних країн побували в редакціях головних американських медіа: The Wall Street Journal, The New York Times, CNN.

У 2016-му Мендель стала героїнею новин про сексуальні домагання. На своїй сторінці у Facebook вона написала про непристойні коментарі на її адресу від незнайомого чоловіка. Цей пост зібрав сотні коментарів і викликав бурхливу дискусію про те, чи варто про такі випадки розповідати публічно.

Серед Facebook-друзів журналістки — колеги з різних видань і телеканалів, політики та громадські активісти. «Товаришує» вона й з заступником голови Адміністрації президента, в минулому сценаристом «Студії «Квартал-95» Юрієм Костюком і відомим технологом Микитою Потураєвим. Він консультував «ЗеКоманду» під час передвиборчої кампанії.

Пости Мендель у Twitter зважені та майже безособові. Останнім часом вона, як і всі українські журналісти, багато писала про президентські вибори та їхніх головних учасників — Зеленського, Порошенка, Тимошенко. У попередні роки Мендель закликала звільнити Надію Савченко з російського полону, писала про проблеми учасників АТО, публікувала селфі з відомими політиками та журналістами.