Знаменитий кухар розкрив секрет приготування ідеальних макаронів
Кухар рекомендує засипати макарони, коли вода починає кипіти
Знаменитий британський шеф-кухар і ведучий телешоу «Пекельна кухня» Гордон Рамзі розкрив секрет приготування ідеальної пасти «аль денте».
Відео з його рекомендаціями опубліковані на YouTube-каналі Cooking basics with Gordon Ramsay.
«Пасту легко недоварити або переварити. Я навчу вас, як зробити її ідеальною», - пообіцяв Рамзі.
Він радить взяти містку каструлю, щоб у макаронів було достатньо місця рівномірного проваритися, і наповнити її водою. Потім потрібно злегка посолити, додати оливкового масла і довести воду до кипіння.
Кухар рекомендує засипати макарони, коли вода починає кипіти. При приготуванні спагетті він радить опустити в киплячу воду спочатку один кінець макаронів, а, коли той розм'якне, помістити іншу частину. Рамзі наполягає, що готувати цю страву треба строго по часу, і пропонує скористатися таймером.
За його словами, ступінь готовності пасти можна визначити пальцями.
«Аль денте. Не тверда, не сильно тверда, а просто приємна і злегка щільна всередині. І точно не хрустка», - описав кухар ідеальний стан страви.
Коли макарони готові, Рамзі зливає воду через друшляк і приправляє блюдо великою кількістю солі і перцю. Потім він додає столову ложку оливкової олії і розмішує, щоб макарони не злиплися.