Зеленська розповіла, як дружина Ердогана допомагає українським дітям

Вихованці одеського будинку дитини разом із персоналом і медиками приїхали до Анкари
фото: Олена Зеленська

До Туреччини було евакуйовано вихованців одеського дитячого будинку

Перша леді Туреччини Еміне Ердоган посприяла евакуації до Анкари одеського будинку дитини «Сонечко». Днями 34 вихованці закладу разом із персоналом і медиками приїхали до турецької столиці. Про це повідомила дружина президента України Олена Зеленська.

«Не буває ціннішого результату роботи, аніж врятовані діти. Ніж дитинство, яке вдається їм повернути. У липні перша леді Туреччини Еміне Ердоган, виступаючи на нашому Саміті перших леді та джентльменів, закликала: «Працюймо разом для підтримки жінок і дітей, які стали жертвами війни». Уже тоді пані Еміне робила все, щоб українські діти – вимушені переселенці почувалися в Туреччині як удома.

У жовтні, коли я відвідувала Туреччину, ми з пані Еміне домовилися про евакуацію одеського будинку дитини «Сонечко»: надто небезпечно для дітей лишатися в місті, яке постійно обстрілюють. І ось днями 34 вихованці закладу разом із персоналом і медиками приїхали до Анкари», – розповіла Зеленська.

Українська перша леді зазначила, що наймолодшому з евакуйованих десять місяців.

«У дітей тут комфортні класи та спальні кімнати. Повністю забезпечено медичну допомогу й реабілітацію. У наших вихователів і медиків нормальні робочі умови. Місцеві соціальні працівники й перекладачі допомагають адаптуватися», – зазначила вона.

Зеленська наголосила, що «вкотре співпраця з першими леді дає дуже вагомий результат».

«Я вдячна Еміне Ердоган за чуйність та особисту турботу про наших дітей. Це та необхідна й своєчасна підтримка, яка є основою нашої співдружності перших леді», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше на Варшавському безпековому форумі українському народу присудили польську Премію лицаря свободи. Її вручають тим, хто сприяє захисту свободи, справедливості та демократії. Премію було вручено першій леді України Олені Зеленській.