Вживання кави перед шопінгом може призвести до імпульсивних покупок – вчені

Люди, які випивали чашку кави з кофеїном перед тим, як піти в магазин, витрачали приблизно на 50% більше грошей
фото з відкритих джерел

Задля дослідження людям перед шопінгом пропонували безкоштовну порцію еспресо об’ємом 50 мл

Британське психологічне товариство (BPS) попередило, що вживання кави перед походом по магазинах може призвести до «імпульсної покупки», і навело результати дослідження. Про це пише Mirror.

«Люди, які випили лише один еспресо перед тим, як зайти в магазин, витратили на приголомшливі 50% більше грошей, ніж ті, хто випив каву без кофеїну. Люди, які п’ють кофеїн, повідомили, що відчувають більше збудження, а коли ми збуджені, ми, як правило, більш імпульсивні», – йдеться у статті.

Товариство посилається на дослідження, у ході якого було проведено кілька експериментів, щоб зрозуміти, як кофеїн впливає на споживацьку поведінку. Це дослідження було проведено в різних магазинах у багатьох країнах, і всім покупцям пропонували безкоштовну порцію еспресо об’ємом 50 мл.

Примітно, що вчені виявили, як вживання такої невеликої кількості алкоголю корелювало зі збільшенням кількості придбаних товарів і більшими загальними витратами. Хоча еспресо зазвичай містить більше 60 мг кофеїну, вони припускають, що збудження можна викликати, споживаючи лише 25-30 мг кофеїну. Ряд популярних енергетичних напоїв і газованих напоїв можуть перевищувати ці рівні.

Вчені пояснили, що загалом роздрібні торговці можуть отримати фінансову вигоду, якщо покупці споживають кофеїн до або під час покупок. З огляду на повсюдну доступність кави та інших напоїв, що містять кофеїн, цілком ймовірно, що багато покупців споживають значну кількість кофеїну під час здійснення покупок.

Нагадаємо, світові ціни на каву стрімко зростають, що змушує любителів цього напою готуватися до вищих цін та показаних проблем з якістю. Як повідомляє Bloomberg, подорожчання торкнулося як елітної арабіки, так і бюджетної надійності через перебої з постачанням із ключових країн-виробників, таких як В’єтнам та Бразилія.

До слова, американські фахівці на основі досліджень стверджують, що кава та чай зовсім не призводять до зневоднення, якщо вживати їх у помірних кількостях.

«Безумовно, з точки зору гідрації чашка кави матиме менший ефект, ніж склянка води, але й вона буде рахуватися. Одна кружку напою, що бадьорить, можна рахувати за пів склянки чистої води», – йдеться у дослідженні.

Читайте також: