Арестович втрапив у скандал через сексистські висловлювання про жінок (відео)

Під час своїх семінарів Арестович транслює ідею, що насилля над жінками, зокрема й сексуальне, це
фото з відкритих джерел

За словами Арестовича, якщо жінка має свою позицію і суперечить чоловікові, то у ній «живе відьма», вона «служить сатані та каструє чоловіка»

Журналістки й авторки ютуб-каналу «Палає» Яна Брензей та Емма Антонюк відвідали так звані «психологічні» семінари Олексія Арестовича та показали, що у своїх лекціях Арестович пропагує сексизм, стереотипи, насилля щодо жінок та мізогінію. Про це йдеться у відео «Семінари Арестовича: Відьма VS Богородиця, кастрація і Буратіно. Що продає школа Апейрон?».

Під час семінарів, які ексрадник Офісу президента веде російською мовою, Арестович каже, що якщо жінка має свою позицію і суперечить чоловікові, то у ній «живе відьма», вона «служить сатані та каструє чоловіка». А тому жінку треба «спалювати, аби зберегти у ній Богородицю». Жінок колишній радник Офісу президента називає «істотами» та радить їх «душити».

«Хлопчики, доки нас дівчатка не чують, і ми можемо з вами нормально і відверто поговорити. От скажіть, що хочеться зробити із цими істотами? Придушити! Причому душити, не відпускаючи. Спочатку, звісно, хочеться тр*хнути, а коли набридне, чи звикли, чи наїлись, далі хочеться придушити нахрін, щоб її ніколи не було.  І після цього не розмикати пальців роки три, доки гарантовано не задушиш. З цим їхнім ниттям, з тривожністю, зі спробами контролювати, каструвати, нікуди не пускати», – говорить Арестович на семінарі.

Арестович пропагує на своїх семінарах насилля над жінками
фото: скріншот з відео

На коментарі, що душити жінок – це кримінальна відповідальність, Арестович радить пригадити, яку «нагороду» чоловіки нібито отримають.

«Чому це не можна душити? А як же задоволення, яке ми отримаємо! Ви про нього подумайте! Довготривале задоволення!»

Емма Антонюк та Яна Брензей зауважують, що якби слово «жінки» у лекціях Арестовича замінили на будь-яку іншу етнічну групу – це була б уже кримінальна відповідальність.

«А тепер поставте на місце жінки будь-яку етнічну групу: українці – це істоти, яких треба придушити. Темношкірі, євреї, мусульмани… Це була б кримінальна відповідальність за розпалювання міжнародної, релігійної ворожнечі. Але ми живемо у суспільстві, де з жінками так можна», – зазначає Антонюк.

Також під час своїх семінарів Арестович транслює ідею, що насилля, зокрема й сексуальне, – це щось цілком прийнятне.

«У момент, коли жінка на вас кричить, дряпає, намагається випити всі соки, зробити вас винним і каже: «Скажи, хоч що-небудь, сволото!». Що ви повинні робити? Варіантів кілька – відійти трохи далі, кинути гаманець, сказати «іди, купи собі все, що хочеш». Варіант два – обійняти її мовчки. І варіант три – обійняти і тр*хнути», – радить Олексій Арестович.

Емма Антонюк зауважила, що семінар відвідують жінки. І під час виступу Арестовича одна з них зізналася, що я «відчуваю сором і огиду тому, що я жінка». А вся мізогінія, яку транслює Олексій Арестович, побудована на магічних припущеннях про зв’язок жінки із дияволом, ототожнення її з відьмою тощо. Свої псевдотеорії колишній радник Офісу президента підкріплює прикладами із радянського кінематографа.

Нагадаємо, що в травні колишній радник Офісу президента Олексій Арестович анонсував проведення семінару для жінок і про жінок «Шукайте жінку». У анонсі зазначалося, що на семінарі можна буде отримати «систему поглядів на жіночність, спираючись на яку можна принципово перебудувати відносини з самою собою, іншими жінками і чоловіками».

У відео, опублікованому в інстаграмі, Арестович розповів, що «жінки, на жаль, погано розуміються на питанні: а що робити з тим, що я народилася жінкою. І не вміють ні користуватися собою, ні перетворювати проблеми на переваги».

Арестович завжди відзначався сексистськими коментарями. Зокрема, у діалозі з народною депутаткою Іриною Геращенко він зазначив, що у контексті дискусії з владою «Європейська Солідарність» «опустилася до рівня жіночого гуртожитку ПТУ». Також в ефірі «Голованов шоу» на «Україна 24» Арестович «вихвалявся», що він відомий сексист».

Крім того, ексрадник голови Офісу президента назвав представників ЛГБТ-спільноти «людьми з відхиленнями».

До слова, Олексій Арестович вляпався у черговий скандал, прокоментувавши ставлення до жінок у Збройних силах.