Прибиральниця готелю у Туреччині викинула люксові кросівки росіянина

Росіянин втратив нові кросівки, навіть не встигнувши їх поносити
фото із відкритих джерел

Покоївка у турецькому готелі подумала, що коробка із кросівками – це сміття

Новенькі кросівки Balenciaga росіянина, який відпочивав в одному з п'ятизіркових готелів Туреччини, знайшли своє ідеальне місце – у смітнику. Туди вони потрапили після того, як покоївка Elegance Hotel прибирала номер туриста.

Як пише туристичний сервіс Tourdom, росіянин навіть не встиг їх одягнути. До відпочинку Мармарисі відпочивальник влаштував шопінг у Стамбулі, де і купив пару новеньких Balenciaga. Кросівки лежали у брендованому пакеті в номері, а чоловік їх вирішив не ховати, адже не переймався за безпеку власних речей.

Вже після того, як росіянин побачив відсутність Balenciaga, він звернувся на рецепцію. 

«Після додаткового з'ясування всіх обставин ситуації у персоналу адміністрація готелю йому відповіла, що покоївка прийняла пакет за сміття і викинула його разом з рештою відходів під час прибирання. Як стверджує турист, жодним чином компенсувати втрату майна готель своєму гостеві не запропонував. При цьому сам турист упевнений, що пакет пропав невипадково – сплутати кросівки зі сміттям дуже складно»,  – пише ресурс. 

Ціна деяких моделей взуття бренду Balenciaga у Росії  у посередників морже становити до $400-500.

Росіянин вважає, що його новеньке взуття не могли так просто сплутати зі сміттям, а, ймовірно, покоївка привласнила його собі. Що цікаво, поліцію він вирішив не викликати, адже не знав, як можна судитися з готелем в чужій країні.

«Він спробував простежити долю кросівок через свого гіда, але це також не увінчалося успіхом. Не допомогло прояснити свої права та звернення на гарячу лінію до туроператора»,  – йдеться у публікації.

Як вважають російські юристи, йому не потрібно було звертатися до суду, але поліцію про цю подію варто було повідомити. Ба більше, відповідальність за таку крадіжку мав понести передусім туроператор, а не турецький готель.

Нагадаємо, через війну розпочату Росією в Україні низка популярних брендів зокрема і Balenciaga закрили свої магазини у країні-агресорі, тому завезти таку люксову продукцію росіяни можуть тільки купивши у інших країнах під час відпочинку або через посередників.

До слова, попередження для туристів, які відвідують «основні туристичні райони» Туреччини, особливо Стамбул, випустило Міністерство закордонних справ Великої Британії, закликавши туристів бути максимально пильними. Це звернення стосується не лише британців, а всіх мандрівників. Ця засторога була випущена через збільшення кількості вуличних пограбувань та кишенькових крадіжок, спрямованих проти туристів. Згідно з документом, мандрівникам рекомендовано «пам'ятати про свої особисті речі» та забезпечувати їхню безпеку.

Читайте також: Стосується також українців: Туреччина вводить нове правило для в'їзду до країни