Фінські парламентарі залишилися без популярного напою: названо причину

У будівлі парламенту Фінляндії припинили продаж продукції американської транснаціональної компанії PepsiCo
фото з відкритих джерел

Продаж продукції PepsiCo у будівлі парламенту Фінляндії зупинили через те, що компанія продовжує працювати в Росії

У будівлі парламенту Фінляндії припинили продаж продукції американської транснаціональної компанії PepsiCo. Це пов'язано із тим, що компанія продовжує працювати в Росії, пише фінське видання Yle.

Керівник ресторану в парламенті запевнив, що вже завезені напої Pepsi прибрали з прилавків.

PepsiCo виробляє прохолоджувальні напої, соки, чипси, закуски, молочні продукти та інші харчові продукти під основними марками Chester’s, Chipsy, Lay’s, Mirinda, Pasta Roni, Pepsi, Propel, Sandora, 7up, Simba, Snack a Jacks, Sonric’s, Tropicana тощо.

Раніше фінський депутат Туомас Кеттунен вимагав, щоб у приміщенні парламенту припинили продавати продукцію американської компанії через її діяльність у Росії.

Нагадаємо, у березні 2022 року PepsiCo заявила, що припиняє продаж газованих напоїв, а також рекламну діяльність у Росії. Компанія зазначила, що продовжить продавати у Росії товари першої необхідності: молочні продукти, дитячі суміші та дитяче харчування.

Зазначимо, що 1 вересня Україна внесла PepsiCo до списку міжнародних спонсорів війни. Компанія працює в Росії з 1974 року, має 19 заводів, близько 20 тис. співробітників та 40 тис. сільськогосподарських працівників. За показником чистого прибутку PepsiCo є четвертою за розміром компанією в галузі напоїв і харчових продуктів у РФ.