Продюсери вилучили з фільму «Іржа» сцену, через яку судили Алека Болдвіна

Рішення про видалення сцени було прийнято з метою уникнути зайвої травматизації глядачів та членів знімальної групи
фото: insider.ua

Сцену зі стрічки «Іржа», через яку актора звинуватили у вбивстві української операторки вирізали    

Після виправдання Алека Болдвіна у справі про трагічну загибель української операторки Галини Гатчінс на знімальному майданчику фільму «Іржа», продюсери прийняли рішення повністю видалити сцену, під час репетиції якої стався фатальний постріл. Сцену в церкві, де відбулася трагедія, не тільки вирізали, але й переписали. Таким чином, глядачі ніколи не побачать відзнятий матеріал, пов'язаний з моментом, який забрав життя Галини Гатчінс.

За інформацією джерела, рішення про видалення сцени було прийнято з метою уникнути зайвої травматизації глядачів та членів знімальної групи, а також з поваги до пам'яті загиблої операторки.

Попри трагічні події, знімання фільму«Іржа» були відновлені у 2023 році, а постпродакшн завершився цієї весни. Проте, дата виходу стрічки на великі екрани досі залишається невідомою. Виправдання Алека Болдвіна викликало неоднозначну реакцію громадськості. Деякі вважають, що актор не несе відповідальності за те, що сталося, оскільки він не знав, що зброя була заряджена бойовими патронами. Інші ж вважають, що Болдвін, як досвідчений актор та продюсер фільму, мав би бути більш обережним та перевірити зброю перед використанням.

Незалежно від суперечок навколо справи, смерть Галини Гатчінс стала трагічним нагадуванням про важливість дотримання правил безпеки на знімальних майданчиках та необхідність більш ретельного контролю за використанням зброї під час знімання.

Нагадаємо, що трагедія сталася у жовтні 2021 року, коли Болдвін випадково застрелив Гатчинс та поранив режисера. Зброярку фільму вже притягнули до відповідальності, а Болдвіна виправдали після майже трьох років судових розглядів.

Також: Родина операторки хоче все ж таки притягнути актора до відповідальності.

Після звільнення з СІЗО Павловський поїхав в Одесу, де з адвокатом вони звернулися до Приморського суду, щоб укласти угоду зі слідством без згоди потерпілих.

26 липня президент Володимир Зеленський в Facebook опублікував прізвища претендентів на пост глави Одеської облдержадміністрації. У числі претендентів був Максим Болдін.