Український олімпієць розкритикував експрезидента НОК за нагородження росіянки

На поведінку Бубки звернув увагу український скелетоніст-олімпієць Владислав Гераскевич
фото з відкритих джерел

Спорцмен вимагає покарання для Бубки за підтримку спортсменки з проросійською позицією

Український скелетоніст Владислав Гераскевич висловив обурення щодо нагородження російської гімнастки Дар'ї Варфоломєєвої на Олімпіаді в Парижі. Про це спорцмен написав у своєму Instagram.

Спортсменка, хоч і виступала за Німеччину, має явні проросійські погляди: народилася в Росії, не засудила війну в Україні та навіть брала участь у змаганнях в окупованому Криму, що є порушенням українського законодавства. Більше того, в мережі знайшли фото, де Варфоломєєва позує на тлі карти з анексованими територіями України

«Герой України та власник бізнесу на окупованих територіях Сергій Бубка нагороджує росіянку з Барнаула Дарʼю Варфоломєєву на Олімпійських іграх у Парижі. Бубка з посмішкою на обличчі тисне їй руку, і йому абсолютно байдуже на її позицію щодо війни. Він навіть не зважає на те, що вона вважає рідний Донецьк Сергія російським. Хоча здається, що в цьому питанні вони й знайшли спільний «язик»,– зазначив олімпієць.

Особливе обурення Гераскевича викликала участь у церемонії нагородження експрезидента НОК України Сергія Бубки. Спортсмен назвав його «чортом» та закликав позбавити Бубку звання Героя України і виключити з Національного олімпійського комітету.

Нагадаємо, «Хороші росіяни» змінили свою риторику щодо України. Чому?

Читайте також: На першому етапі Кубка світу український скелетоніст побив три рекорди.