Уперше на Netflix відбудеться премʼєра українського серіалу

У більш ніж 12 державах стрічку покажуть національні телеканали
фото з відкритих джерел

Прем'єра українського серіалу «Перші дні» запланована на 1 листопада

Прем’єра українського серіалу «Перші дні» відбудеться 1 листопада на Netflix в Україні й низці європейських країнах: Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії, Угорщині, Молдові, балтійських та балканських країнах.

Це вперше, коли премʼєра українського проєкту відбудеться на стримінговому сервісі Netflix і на декілька країн одночасно. Крім того, у більш ніж 12 державах, як-от Ісландії, Австралії та Франції, стрічку покажуть національні телеканали.

Кожен епізод «Перших днів» – це художній мініфільм, натхненний справжніми подіями, а деякі персонажі мають прототипів у реальному житті.

Ольга з дітьми вимушена жити в одному домі з двома чоловіками – нинішнім і колишнім; Максима війна застає на роботі, у зоопарку, звідки він не може виїхати; безхатько, що живе в машині, допомагає місцевій ТрО, а хлопчик Єгор заспокоюється тим, що у своїй уяві збиває ракети, як злих пташок; а легенда української естради, прототипом якої став Андрій Данилко, проводить стрими зі своєї столичної квартири – і стає натхненням для мільйонів.

«Перші дні» – шість історій від шести режисерів, яких об’єднала ідея шоуранерки серіалу Анастасії Лодкіної. До проєкту долучилися Олексій Єсаков і Тала Пристаєцька, які працювали над серіалом «Кріпосна», Артем Литвиненко – автор ідеї та режисер серіалу «Нюхач», автори «Перших ластівок» Валентин Шпаков і «Ти – космос» Павло Остріков. Однією з режисерок стала Катерина Царик – авторка численних відеокліпів, гурту The Hardkiss та співачки Jamala зокрема, концертних шоу й короткого метра «Обійми мене».  

До виробництва серіалу приєднувалися телеканали Швеції (SVT), Норвегії (NRK) та Фінляндії (YLE), а світовим дистриб’ютором стала німецька компанія Red Arrow Studios International.

Нагадаємо, що кінофестиваль «Молодість» оголосив найкращий український фільм року. Перемогу в національному повнометражному конкурсі кінофестивалю здобув фільм «Як там Катя?» Христини Тинькевич.

До слова, раніше фільм «Довбуш» став найкасовішим українським фільмом року.