Світовий тур Тейлор Свіфт став найкасовішим в історії

Тур Тейлор Свіфт розпочався в березні 2023 року і завершиться в грудні 2024 року після 151 концерту по всьому світу
фото з відкритих джерел

Тейлор Свіфт за Eras Tour може заробити понад $2 млрд

Світовий тур американської співачки Тейлор Свіфт Eras Tour офіційно став найкасовішим в історії. Дохід від нього вперше у світі перевищив один мільярд доларів. Про це повідомили на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Тур розпочався в березні 2023 року і завершиться в грудні 2024 року після 151 концерту по всьому світу. Станом на сьогодні він заробив $1,04 млрд.

Таким чином The Eras Tour побив рекорд п'ятирічного прощального туру Елтона Джона, який завершився на початку 2023 року і приніс $939 млн за 328 концертів. Зокрема, концертний тур Свіфт також заробив більше, ніж тури Бейонсе та Брюса Спрінгстіна разом узяті.

Кожне шоу Свіфт триває понад 3,5 години та складається з 44 пісень, розділених на 10 актів. Один концерт збирає приблизно 72 000 відвідувачів, а середня вартість квитків становить близько $238. Отже, тур приносить понад $17 млн за концерт.

За даними Pollstar, на сьогодні було продано 4,3 млн квитків, тому тур може заробити понад $2 млрд, якщо відбудуться всі заплановані концерти.

Мерч співачки також виявився прибутковим джерелом доходу, за оцінками, наразі він приніс близько $200 млн.

Нагадаємо, американський журнал Time назвав «Людиною року» 33-річну американську співачку Тейлор Свіфт, володарку 11 нагород Греммі.

Як вказується на сторінках Time, досягнення Свіфт як артистки – у культурному, критичному та комерційному плані – настільки численні, що «перелічувати їх видається майже недоречним».

Читайте також: Що не так з премією «Людина року» від журналу Time