Адвокат спростував повідомлення російських ЗМІ про спроби суїциду Родченкова

Григорій Родченков. Фото globallookpress.com

Інформатор WADA нічого подібного із собою не робив

Екс-глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков не здійснював спроб самогубства, а інформація, поширена у російських ЗМІ, є брехнею.

Про це повідомив американський адвокат Родченкова Джим Волден, інформує «Новая газета».

«Російські ЗМІ повідомили вигадану новину про те, що Родченков спробував накласти на себе руки у США. Це неправда», - сказав він.

«Родченков здоровий, щасливий і продовжує плідно працювати з антидопінговими та правоохоронними органами для подальшого виявлення корупції у Росії», - додав Волден.

Адвокат додав, що Росія продовжує намагатися дискредитувати Родченкова.

Неправдива інформація збігається з публікацією на пародійному сайті, матеріали на якому, за твердженням самих авторів, є сатирою та вигадкою і «створюються як сатиричні фейлетони».

У новині на сайті від 19 червня говорилося, що «у квартирі Родченкова знайшли включений телевізор з футбольною трансляцією та шість порожніх пачок від заспокійливого засобу на основі фенобарбіталу».

Родченков – радянський і російський хімік-аналітик. З 2016 року перебуває є інформатором Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) йодним з основних фігурантів доповіді Річарда Макларена, у якій розповідається про підміни позитивних аналізів російських спортсменів на «чисті» у більш ніж 30 видах спорту на зимових і літніх Олімпійських іграх між 2012 та 2014 роками.