Адвокат спростував повідомлення російських ЗМІ про спроби суїциду Родченкова

Адвокат спростував повідомлення російських ЗМІ про спроби суїциду Родченкова
Григорій Родченков. Фото globallookpress.com

Інформатор WADA нічого подібного із собою не робив

Екс-глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков не здійснював спроб самогубства, а інформація, поширена у російських ЗМІ, є брехнею.

Про це повідомив американський адвокат Родченкова Джим Волден, інформує «Новая газета».

«Російські ЗМІ повідомили вигадану новину про те, що Родченков спробував накласти на себе руки у США. Це неправда», - сказав він.

«Родченков здоровий, щасливий і продовжує плідно працювати з антидопінговими та правоохоронними органами для подальшого виявлення корупції у Росії», - додав Волден.

Адвокат додав, що Росія продовжує намагатися дискредитувати Родченкова.

Неправдива інформація збігається з публікацією на пародійному сайті, матеріали на якому, за твердженням самих авторів, є сатирою та вигадкою і «створюються як сатиричні фейлетони».

У новині на сайті від 19 червня говорилося, що «у квартирі Родченкова знайшли включений телевізор з футбольною трансляцією та шість порожніх пачок від заспокійливого засобу на основі фенобарбіталу».

Родченков – радянський і російський хімік-аналітик. З 2016 року перебуває є інформатором Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) йодним з основних фігурантів доповіді Річарда Макларена, у якій розповідається про підміни позитивних аналізів російських спортсменів на «чисті» у більш ніж 30 видах спорту на зимових і літніх Олімпійських іграх між 2012 та 2014 роками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: