Російські ЗМІ: Інформатор WADA Родченков хотів вчинити самогубство

Російські ЗМІ: Інформатор WADA Родченков хотів вчинити самогубство
Григорій Родченков. Фото globallookpress.com

За непідтвердженими даними, він наковтався транквілізаторів з алкоголем

Інформатор WADA Григорій Родченков намагався покінчити життя самогубством у квартирі у Вашингтоні, яку для нього орендує ФБР.

Про це повідомляє RT з посиланням на віце-президента російського підрозділу Міжнародного комітету захисту прав людини Олександра Іонова.

«Інформація отримана від моїх колег із США по лінії комітету. Інформація сильно приховується американськими спецслужбами, щоб не просочилася у пресу», - цитує Telegram-канал RT Іонова.

За його словами, інцидент стався 19 червня. Колишнього директора Московської антидопінгової лабораторії виявили співробітники ФБР, які викликали службу порятунку «911». Інформатор WADA був доставлений у психоневрологічну клініку.

У квартирі були знайдені порожні пляшки з-під віскі та шість упаковок сильних транквілізаторів.

«Я думаю, що Родченков зараз відчуває сильне внутрішнє напруження та пресинг, які на нього чинять американське правосуддя й американські спецслужби. Вони змушують його всіляко свідчити проти Росії. Мабуть, у нього здали нерви після таких серйозних звинувачень і всього того шуму, який був піднятий навколо його персони», - додав Іонов.

Родченков – радянський і російський хімік-аналітик. З січня 2016 року перебуває у США, є інформатором Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) йодним з основних фігурантів доповіді Річарда Макларена, у якій розповідається про підміни позитивних аналізів російських спортсменів на «чисті» у більш ніж 30 видах спорту на зимових і літніх Олімпійських іграх між 2012 та 2014 роками.

Нагадаємо, що документальний фільм про російський допінг отримав «Оскар».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: