Фігуристка ледь не загинула під час репетиції церемонії відкриття юнацької Олімпіади. За її життя боряться лікарі

Інцидент з фігуристом затьмарив урочисту мить очікування старту
Olympic.org

Медики уникають прогнозів стосовно стану постраждалої

35-річна німецька фігуристка російського походження зірвалася з п’ятиметрової висоти і впала на льодову ковзанку Vaudoise Aréna під часи репетиції урочистої церемонії відкриття зимової юнацької Олімпіади, котра стартує сьогодні, 9 січня в Лозанні (Швейцарія).

Жінка втратила рівновагу після підняття кільцевою системою, підключеною кабелем до двигуна і закріпленого до даху за добу до урочистостей. Відразу після нещастя спортсмеку госпіталізували в Університетський госпіталь Лозанни. За її життя боряться лікарі. При цьому медики уникають прогнозів стосовно стану спортсмеки.

Прокуратура Лозанни відкрила кримінальне розслідування, який проводитиме поліція регіону в співпраці з гірською спеціалісткою та слідчими з бригади криміналістичної поліції.

Оргкомітет юнацьких Олімпійських ігор спільно з Міжнародним олімпійським комітетом оприлюднили спільну заяву стосовно інциденту: «Ми засмучені падінням, якого зазнала артистка-виконавець під час репетиції і бажаємо йому швидкого та повного одужання».

«Ми дуже засмучені цим інцидентом і уважно стежимо за всіма подіями, - додав особисто від себе президент МОК Томас Бах. - Оргкомітет вжив усіх запобіжних заходів, щоб зробити змагання і все, що відбувається навколо них, максимально безпечними, щоб спортсмени могли насолоджуватися цими іграми та їх проведенням».

Треті зимові юнацькі Олімпійські ігри триватимуть впродовж 13-ти днів. У них загалом мають взяти участь 1783 спортсменів у восьми видах спорту.