Фігуристка ледь не загинула під час репетиції церемонії відкриття юнацької Олімпіади. За її життя боряться лікарі

Фігуристка ледь не загинула під час репетиції церемонії відкриття юнацької Олімпіади. За її життя боряться лікарі
Інцидент з фігуристом затьмарив урочисту мить очікування старту
Olympic.org

Медики уникають прогнозів стосовно стану постраждалої

35-річна німецька фігуристка російського походження зірвалася з п’ятиметрової висоти і впала на льодову ковзанку Vaudoise Aréna під часи репетиції урочистої церемонії відкриття зимової юнацької Олімпіади, котра стартує сьогодні, 9 січня в Лозанні (Швейцарія).

Жінка втратила рівновагу після підняття кільцевою системою, підключеною кабелем до двигуна і закріпленого до даху за добу до урочистостей. Відразу після нещастя спортсмеку госпіталізували в Університетський госпіталь Лозанни. За її життя боряться лікарі. При цьому медики уникають прогнозів стосовно стану спортсмеки.

Прокуратура Лозанни відкрила кримінальне розслідування, який проводитиме поліція регіону в співпраці з гірською спеціалісткою та слідчими з бригади криміналістичної поліції.

Оргкомітет юнацьких Олімпійських ігор спільно з Міжнародним олімпійським комітетом оприлюднили спільну заяву стосовно інциденту: «Ми засмучені падінням, якого зазнала артистка-виконавець під час репетиції і бажаємо йому швидкого та повного одужання».

«Ми дуже засмучені цим інцидентом і уважно стежимо за всіма подіями, - додав особисто від себе президент МОК Томас Бах. - Оргкомітет вжив усіх запобіжних заходів, щоб зробити змагання і все, що відбувається навколо них, максимально безпечними, щоб спортсмени могли насолоджуватися цими іграми та їх проведенням».

Треті зимові юнацькі Олімпійські ігри триватимуть впродовж 13-ти днів. У них загалом мають взяти участь 1783 спортсменів у восьми видах спорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: