Мінспорту не орендуватиме приміщень хокейної арени Меморіальному комплексу «Бабин яр»

Вадим Гутцайт обнадіяв хокеїстів
Фото із соцмереж

Вадим Гутцайт каже, що «Авангард» має працювати виключно в інтересах спорту

Спорткомплекс «Авангард» на вулиці Іллєнка в Києві, який десятиліттями вважався головним центром українського хокею, знову обіцяють відновити. Знову, бо обіцянки про реконструкцію спортовці чують уже понад десять років і весь цей час комплекс бездіє. То за умови, що в Києві існує всього дві ковзанки, придатних для тренувань хокеїстів.

Нещодавно міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт зустрічався з керівництвом «Авангарду» і пообіцяв за підсумками розмови, що споруда працюватиме в інтересах спорту.

«Звичайно, «Авангард» має стати якісним спорткомплексом, - сказав Вадим Маркович в інтерв’ю «Главкому». - Реконструкція розпочалася торік і на неї вже було виділено 29 млн грн. На жаль, у бюджеті на цей рік попередній міністр коштів не передбачив. Тому будемо закладати гроші на «Авангард» уже в бюджеті-2021. Для мене це питання принципове. Бо, по-перше, я корінний киянин. По-друге, очолюючи департамент у КМДА, опікувався всіма спортивними об’єктами столиці. По-третє, ви правильно зазначили, що то знакова споруда для українського хокею, а льоду катастрофічно бракує не лише для хокеїстів, але й для фігуристів, майстрів шорт-треку.

Зрештою, «Авангард» - то ж не лише льодова арена. Там баскетбольний і гімнастичний зали. Їх теж треба розвивати. Але потрібно вибудувати пріоритети, розписати проведення робіт за роками і поступово реконструювати весь майновий комплекс. Це знаковий об’єкт, якому немає аналогів у центрі Києва».

Попереднє керівництво Міністерства культури і спорту збиралося віддати частину господарських приміщень «Авангарду» в п’ятирічну оренду Меморіальному комплексові «Бабин яр». Керівництво спорткомплексу було категорично проти цього.

«Я теж проти і зупинив процес передачі в оренду, - сказав пан Гутцайт. - Переконаний, що всі спортивні об’єкти повинні залишатися в спорті. Їх у країні не так вже й багато. Віддавати ми нічого не збираємося. Я нічого не віддавав, будучи керівником департаменту молоді і спорту КМДА, мав у цьому аспекті повну підтримку мера Кличка і всіх депутатів, і не збираюся цього робити й зараз».