Мінспорту не орендуватиме приміщень хокейної арени Меморіальному комплексу «Бабин яр»

Мінспорту не орендуватиме приміщень хокейної арени Меморіальному комплексу «Бабин яр»
Вадим Гутцайт обнадіяв хокеїстів
Фото із соцмереж

Вадим Гутцайт каже, що «Авангард» має працювати виключно в інтересах спорту

Спорткомплекс «Авангард» на вулиці Іллєнка в Києві, який десятиліттями вважався головним центром українського хокею, знову обіцяють відновити. Знову, бо обіцянки про реконструкцію спортовці чують уже понад десять років і весь цей час комплекс бездіє. То за умови, що в Києві існує всього дві ковзанки, придатних для тренувань хокеїстів.

Нещодавно міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт зустрічався з керівництвом «Авангарду» і пообіцяв за підсумками розмови, що споруда працюватиме в інтересах спорту.

«Звичайно, «Авангард» має стати якісним спорткомплексом, - сказав Вадим Маркович в інтерв’ю «Главкому». - Реконструкція розпочалася торік і на неї вже було виділено 29 млн грн. На жаль, у бюджеті на цей рік попередній міністр коштів не передбачив. Тому будемо закладати гроші на «Авангард» уже в бюджеті-2021. Для мене це питання принципове. Бо, по-перше, я корінний киянин. По-друге, очолюючи департамент у КМДА, опікувався всіма спортивними об’єктами столиці. По-третє, ви правильно зазначили, що то знакова споруда для українського хокею, а льоду катастрофічно бракує не лише для хокеїстів, але й для фігуристів, майстрів шорт-треку.

Зрештою, «Авангард» - то ж не лише льодова арена. Там баскетбольний і гімнастичний зали. Їх теж треба розвивати. Але потрібно вибудувати пріоритети, розписати проведення робіт за роками і поступово реконструювати весь майновий комплекс. Це знаковий об’єкт, якому немає аналогів у центрі Києва».

Попереднє керівництво Міністерства культури і спорту збиралося віддати частину господарських приміщень «Авангарду» в п’ятирічну оренду Меморіальному комплексові «Бабин яр». Керівництво спорткомплексу було категорично проти цього.

«Я теж проти і зупинив процес передачі в оренду, - сказав пан Гутцайт. - Переконаний, що всі спортивні об’єкти повинні залишатися в спорті. Їх у країні не так вже й багато. Віддавати ми нічого не збираємося. Я нічого не віддавав, будучи керівником департаменту молоді і спорту КМДА, мав у цьому аспекті повну підтримку мера Кличка і всіх депутатів, і не збираюся цього робити й зараз». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: