Суперліга. «Дніпро» знову впевнено переміг «Хімік»

«Дніпро» вдруге за тиждень обіграв «Хімік» і повернув собі перше місце чемпіонату України

Після виїзної перемоги в Южному команда Дениса Журавльова переграла суперника вдома, показавши найкращу реалізацію триочкових кидків (34% - 21%).

«Дніпро» розпочав матч з потужного ривка 13:3, на який Віталію Степановському довилося реагувати екстреним тайм-аутом. Гості зуміли трохи призупинити господарів, але перевага, здобута командою Журавльова у дебюті протрималася до великої перерви.

В першу чергу треба говорити про дуже високий відсоток влучань з-а дуги - за першу половину «Дніпро» закинув 8 з 15 триочкових. До того ж господарі не тільки краще рухули м’яч у атаці, а й рухались самі.

«Хімік» грав менш енергійно, намагчаючись завантажувати у трисекундній Лава і Петрова. Однак грамотниий захист «Дніпра» у фарбі у більшості епізодів нівелював перевагу соперника у габаритах.

В підсумку «Дніпро» впевнено виграв першу половину, отримавши 13 очок переваги перед великою перервою, інформує Федерація баскетболу України.

Третя чверть залишилась за «Хіміком», який на початку десятихвилинки оформив міні-ривок, скоротивши відставання до 4 балів. Додав у атаці Колтер, який більше став брати гру на себе.

Однак «Дніпро» не дозволив южненцям повністю нівелювати відставання: команда Журавльова відповіла своєю фірмовою зброєю - точні триочкові на рахунку Ревзіна та Мішули. Окремо треба відзначити два неспортивних фоли Лава, який достроково завершив матч.

У четвертій чверті усе стало на свої місця. «Дніпро» знову суттєво додав у захисті, що дозволило команді Журавльова миттєво повернути собі комфортну перевагу, яка по ходу чверті сягнула 15 очок.

Спурт «Хіміка» у третій чверті виявився лише епізодичним явищем. Южненці не зуміли нічого запропонувати у останній чверті, щоб зробити хоча б натяк на повноцінний камбек.

«Дніпро» вдруге за два тижні переміг «Хімік» і завдав команді Степановського четвертої поспіль поразки у Суперлізі.

Суперліга з баскетболу

Чоловіки

«Дніпро» - «Хімік» - 78:65 (20:13, 24:18, 15:20, 19:14)

«Дніпро»: Вільховецький 8, Мішула 14 + 6 підбирань + 5 передач, Ревзін 13, Глєбов 14 + 10 підбирань + 6 передач, Тимофеєнко 17 + 5 підбирань + 3 блок-шоти - старт ; Шундель 0 + 4 передачі, Закурдаев 5, Шевченко 2, Мироненко 5

«Хімік»: Колтер 17 + 7 передач, Марченко, Еріанс 11 + 8 підбирань, Павлов 8 + 7 підбирань, Лав 1 - старт; Мальчевський 10, Рябчук 4, Петров 10 + 6 підбирань, Антипов 3, Сидоров 2