Тренер «Зорі» порадив представникам «Шахтаря» не «піднімати виття» після рішень суддів

Юрій Вернидуб. ФК «Зоря»

За словами Юрія Вернидуба, він не бігав за суддями, не кричав нічого на всю країну, коли помилки були не на користь його команди

Суддівство арбітра Сергія Бойко у резонансному матчі Прем’єр-ліги «Зоря» - «Шахтар» було цілком адекватним, адже гравці «гірників» поводили себе не гідно.

Про це заявив головний тренер луганського клубу Юрій Вернидуб, якого цитує NewsOne.

«Ті, хто звинувачують суддю, нехай сядуть – і уважно переглянуть всю гру. І наш матч з «Шахтарем» на Кубок України нехай подивляться, коли Чечер отримав дві картки за чотири хвилини. Точно все правильно тоді було?» - риторично запитав він.

«Але я ж не кричав на всю Україну, і не бігав за суддями! Ну, трапилася помилка – буває... А коли у матчі з «Вересом» воротареві трохи голову не зносять, а гол зараховується, то це теж помилка? Ми і тоді не кричали. Ну, сталося – це футбол, буває. Але чому резонанс завжди односторонній? Перш за все, потрібно вести себе на полі гідно та не реагувати на кожен свисток судді, як вони реагували. І було б все нормально», - додав наставник.

За словами Вернидуба, він вважає, що кожен має право висловлювати свою думку.

«Я свою висловив. Після матчу із «Шахтарем» спокійно сів, ще раз переглянув всю гру. І вважаю, що самі гравці суперника винні, що не вели себе гідно. Я, навпаки, своїм футболістам взагалі забороняю розмовляти з суддями. Свисток є – його вже ніхто не скасує. Картку теж не скасують. Сенс піднімати виття? Ось, таким мій коментар буде», - зауважив він.

«У Європі теж є помилки. І я теж емоційна людина, і у мене є моменти, коли я можу і лаятися. Але не більше того. Але це всього лише емоції. І я чудово розумію тренера «Шахтаря» – всі ми живі люди. Але між деякими емоціями є велика різниця», - підсумував він.

Нагадаємо, Вернидуб ще не визначився зі своїм майбутнім у «Зорі».