Поки у Москві мітингувальники ховаються від поліції, Путін в окупованому Криму катається на байку (відео)

Президент РФ в окупованому Криму на байк-шоу

Поліція затримує людей після проведення мітингу за чесні вибори

У Москві поліція продовжує затримувати учасників мітингу за вільні вибори, який відбувся 10 серпня. Російські ЗМІ повідомляють про щонайменше 140 затриманих, серед них є випадкові перехожі і неповнолітні.

За даними ОВС-Інфо, наразі у Москві затримано 146 осіб, у Санкт-Петербурзі - 86, в Ростові-на-Дону - 11, ще 2 людини затримані в Брянську.

У Москві деякі протестуючі намагалися сховатися від поліції у готелі, проте співробітники не пустили їх у приміщення. За даними «ФБК», готель належить родині віце-мера столиці Наталії Сергуніній. 

Силовики влаштували оточення і розгін людей в Іл'їнському сквері, затримання проходили на Маросейці та в районі Китай-міста. 

«Кілька людей сховалися у Храмі Усіх Святих на Кулішках. Оточення вишикувалося з різних боків Слов'янській площі», повідомляє «Новая газета».

 

[TWITTER]

[/TWITTER]

ГУ МВС по Москві повідомляє про 136 затриманих на неузгодженій акції опозиції, яких затримано «за різні правопорушення».

Тим часом президент РФ Володимир Путін 10 серпня відвідує окупований Крим, де бере участь у міжнародному байк-шоу «Тінь Вавілона», організованому мотоклубом «Нічні вовки».

«Президент РФ Володимир Путін приїхав на байк-шоу «Тінь Вавілона» у Севастополі на мотоциклі «Урал». Президент привіз разом з собою главу Криму Сергія Аксьонова та т.в.о. губернатора міста Михайла Развожаєва. Байкери подарували президенту байкерський головний убір - в'язану шапочку і фільм «Русский реактор», який вони зняли під час одного з попередніх байк-шоу і присвятили Путіну», - повідомляє «Інтерфакс».

[TWITTER]

[/TWITTER]

Нагадаємо, 10 серпня у Москві відбувся мітинг за чесні вибори до міської думи. Цей мітинг був третім за рахунком, і присвячений, зокрема, свавіллю силовиків, як жорстоко пригнічують мирні виступи.

На мітинг вийшли відомі російські «селебретіз», серез яких – репери Face, Кровосток, Loqiemean, Oxxxymiron та комік Даня Поперечний.

За даними активістів, на мітингу в Москві зібралися близько 60 тис. людей.