На Вінниччині вигоріло понад 20 гектарів сухої рослинності за вихідні

До ліквідації даних пожеж від ДСНС залучалося 65 чоловік особового складу та 18 одиниць спецтехніки
фото: ГУ ДСНС у Вінницькій області

3 квітня рятувальники Вінниччини 18 разів виїжджали на ліквідацію пожеж в екосистемах

Впродовж 3-4 квітня рятувальники Вінницької області 28 разів виїздили на ліквідацію загорянь сухої рослинності. Внаслідок підпалів трави згоріло понад трави. Як інформують на сайті ГУ ДСНС у Вінницькій області, 3 квітня рятувальники Вінниччини 18 разів виїжджали на ліквідацію пожеж в екосистемах.

Вогнем заподіяно шкоди навколишньому природному середовищу на загальній площі . До ліквідації даних пожеж від ДСНС залучалося 65 чоловік особового складу та 18 одиниць спецтехніки. Ймовірна причина загорянь ‒ необережність з вогнем невстановлених осіб. За іншим повідомленням рятувальників, 4 квітня бійці ДСНС 10 разів виїжджали на ліквідацію загорянь. Зокрема, пожежі в екосистемах були ліквідовані у Вінницькому, Могилів-Подільському, Жмеринському районах області, а також в м. Гайсин та м. Вінниці. Полум’ям знищено майже сухої рослинності. До ліквідації даних пожеж від ДСНС залучалося 33 чоловіки особового складу та 10 одиниць спецтехніки. Ймовірною причиною пожеж також називають необережність з вогнем невстановлених осіб. «Рятувальники Головного управління ДСНС України у Вінницькій області закликають вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів і на відкритих територіях. Пам’ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки, як для навколишнього середовища, так і для людей. Нагадуємо, що спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків без дозволу відповідних органів заборонено законодавством України», ‒ звертаються до населення в ГУ ДСНС Вінниччини.

Тим часом, протягом минулої доби, 28 березня, на Вінниччині полум’ям було знищено майже 30 гектарів сухої рослинності. Ймовірна причина виникнення пожеж – необережне поводження з вогнем.

Як повідомляє на своєму сайті Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуації Вінниччини, за добу рятувальники Вінниччини 14 разів виїжджали на ліквідацію загорянь сухої рослинності.