Вінницькій міській лікарні передали апарати для штучної вентиляції легень

Апарати Mindray мають повний набір режимів вентиляції

Сьогодні, 13 травня, компанія Kness передала Вінницькій міській клінічній лікарні №1 апарат для штучної вентиляції легень та два пристрої для кисневої терапії. Обладнання встановлять в інфекційному відділенні, реанімації та анестезіології.

13 травня представники компанії «Подільський Енергоконсалтинг» (група компаній Kness) передали для Вінницької міської клінічної лікарні №1 апарат для штучної вентиляції легень та два апарати для неінвазивної кисневої терапії. Доставка цих апаратів до Вінниці зайняла десь близько шести тижнів.

Минулого тижня до міської клінічної лікарні №1 передали шість сучасних апаратів штучної вентиляції легень. Їх встановили в інфекційній реанімації для хворих на Covid-19, яку розгорнули додатково на базі операційного блоку.

Завідуючий відділенням реанімації міської клінічної лікарні №1 Ігор Пахно розповів, як ці апарати допомагають хворим із пневмоніями. 2 апарати неінвазивної високопоточної кисневої терапії розташують в інфекційному відділенні, до якого нещодавно проведи кисневу магістраль. Інший прилад - апарат ШВЛ SV300 виробництва компанії Mindray має повний набір режимів вентиляції, розширений контролем життєво важливих функцій пацієнта і можливість використання при транспортуванні.

«Апарат має усі необхідні режими вентиляції, які необхідні для хворого з коронавірусом, коли хвороба заходить в таку стадію, що ніякі ліки не допомагають, а тільки потрібна допомога апарата. Поки людина буде на цьому апараті, доти буде жити – ми виграємо час. За цей час у людини виробиться імунітет до вірусу і запалення вірусне в легенях минеться, тоді помаленьку ми зменшуємо режими вентиляції, і людина переходить на самостійне дихання. Для цього потрібно тиждень-два. Без такого апарату людина проживе кілька годин», - наголосив Ігор Пахно.

Також він зазначив, що уже 4 медики інших закладів виявили бажання працювати у відділенні та допомагати хворим на коронавірус. Це - працівники кардіоцентру та лікарні швидкої медичної допомоги.

До слова, за добу на Вінниччині зареєстровано 48 нових випадків зараження коронавірусом.