За добу на Вінниччині зареєстровано 48 нових випадків зараження коронавірусом

За добу на Вінниччині зареєстровано 48 нових випадків зараження коронавірусом

Станом на 13 травня в області з початку спостережень зареєстровано 958 підозр на Covid-19

За добу у Вінницькій області зареєстровано 48 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією. Про загальну ситуацію в області щодо рівня захворюваності на Covid-19 повідомив голова облдержадміністрації Владислав Скальський.

«За інформацією Вінницького обласного лабораторного Центру МОЗ України, станом на 13 травня в області з початку спостережень зареєстровано 958 підозр на коронавірусну інфекцію. У 628 випадках виявлений коронавірус, в тому числі у 40 дітей. Зокрема, Covid-19 виявлено у 27 дітей з м.Вінниці, у чотирьох – з м.Гайсина. У Вінницькому районі лабораторно підтверджено 3 випадки захворювання на коронавірус серед дитячого населення, а в Калинівському, Барському, Літинському, Томашпільському, Тростянецькому районах та в Чернівцях – по одному», - повідомив Владислав Скальський.

Лабораторно підтверджені випадки зареєстровані: у м. Вінниці - 334, в Калинівському районі – 73, у Вінницькому - 41, в Жмеринському - 27, у Тростянецькому – 19.

По 13 випадків Covid-19 зареєстровано в Гайсинському і Погребищенському районах, по 12 – у Літинському і в Барському районах області.

У Немирівському, Томашпільському і Козятинському районах лабораторно підтверджено по 10 випадків захворювання на коронавірус. У Липовецькому районі – 7.

По 6 випадків Covid-19 виявлено у Ямпільському та Тиврівському районах, по 5 – в Тульчинському, Хмільницькому, Мурованокуриловецькому та в Оратівському.

У Чернівецькому, Крижопільському районах та в м.Могилеві-Подільському – по 3 випадки захворювання на коронавірус, а в Іллінецькому районі та в Ладижині – по 2.

По одному випадку Covid-19 зареєстровано в Бершадському і Шаргородському районах.

«Всього на даний час в лабораторіях Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України протестовано 11922 зразків матеріалів. В результаті досліджень у 628 осіб був виявлений коронавірус, в 11294 випадках результати досліджень були негативні», - повідомив Владислав Скальський.

У вогнищах інфекції було обстежено 958 осіб з підозрою на захворювання, 10934 контактних. З профілактичною метою було обстежено 30 осіб, які перебували в обсервації.

«Для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції закуплено та отримано по гуманітарній допомозі 310 наборів діагностичних тест-систем. На даний час в лабораторіях обласного лабораторного Центру в наявності діагностичні тест-системи для дослідження матеріалів методом полімеразної ланцюгової реакції на 16 300 осіб», - розповів голова ОДА.

Нагадаємо, станом на 13 травня в Україні зафіксовано 402 нових випадків захворювання на Covid-19. Із них - 25 дітей та 94 медичних працівників. До лікарень було госпіталізовано 174 особи. Померло від коронавірусу минулої доби 14 людей. При цьому, наголошують у МОЗ, минулої доби одужала рекордна кількість пацієнтів - 343.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: