Вінницькій міській лікарні передали апарати для штучної вентиляції легень

Вінницькій міській лікарні передали апарати для штучної вентиляції легень

Апарати Mindray мають повний набір режимів вентиляції

Сьогодні, 13 травня, компанія Kness передала Вінницькій міській клінічній лікарні №1 апарат для штучної вентиляції легень та два пристрої для кисневої терапії. Обладнання встановлять в інфекційному відділенні, реанімації та анестезіології.

13 травня представники компанії «Подільський Енергоконсалтинг» (група компаній Kness) передали для Вінницької міської клінічної лікарні №1 апарат для штучної вентиляції легень та два апарати для неінвазивної кисневої терапії. Доставка цих апаратів до Вінниці зайняла десь близько шести тижнів.

Минулого тижня до міської клінічної лікарні №1 передали шість сучасних апаратів штучної вентиляції легень. Їх встановили в інфекційній реанімації для хворих на Covid-19, яку розгорнули додатково на базі операційного блоку.

Завідуючий відділенням реанімації міської клінічної лікарні №1 Ігор Пахно розповів, як ці апарати допомагають хворим із пневмоніями. 2 апарати неінвазивної високопоточної кисневої терапії розташують в інфекційному відділенні, до якого нещодавно проведи кисневу магістраль. Інший прилад - апарат ШВЛ SV300 виробництва компанії Mindray має повний набір режимів вентиляції, розширений контролем життєво важливих функцій пацієнта і можливість використання при транспортуванні.

«Апарат має усі необхідні режими вентиляції, які необхідні для хворого з коронавірусом, коли хвороба заходить в таку стадію, що ніякі ліки не допомагають, а тільки потрібна допомога апарата. Поки людина буде на цьому апараті, доти буде жити – ми виграємо час. За цей час у людини виробиться імунітет до вірусу і запалення вірусне в легенях минеться, тоді помаленьку ми зменшуємо режими вентиляції, і людина переходить на самостійне дихання. Для цього потрібно тиждень-два. Без такого апарату людина проживе кілька годин», - наголосив Ігор Пахно.

Також він зазначив, що уже 4 медики інших закладів виявили бажання працювати у відділенні та допомагати хворим на коронавірус. Це - працівники кардіоцентру та лікарні швидкої медичної допомоги.

До слова, за добу на Вінниччині зареєстровано 48 нових випадків зараження коронавірусом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: