Рослина, яка напередодні проросла на Місяці, загинула від холоду

Насіння бавовни проросло на Місяці, але згодом замерзло 

Під час місячної ночі температура на супутнику Землі опускається до -150 градусів Цельсія

Росток бавовни, який став першою рослиною, що виросла на Місяці, загинув. Він проіснував 9 днів після початку китайської експедиції, повідомляє The Next Web.

Сталося це в неділю через настання місячної ночі, під час якої температура опускається до -150 градусів Цельсія.

«Ми вивчали майбутнє виживання в космосі й простежили за ростом рослини в умовах низької гравітації, що дозволить нам закласти основу для майбутньої космічної бази. Проте посаджені рослини поки не можуть існувати за таких сурових умов», - сказав головний науковий співробітник експерименту професор Лю Ханьлун.

Додамо, китайський зонд «Чаньє-4», який приземлився на місячну поверхню 3 січня 2019 року, досліджує геологію зворотного боку Місяця, яку не видно з Землі. Вчені експедиції за допомогою експериментальної установки, в яку помістили спеціальний контейнер, розроблений вченими 28-ми китайських університетів, висадили насіння бавовни, рапсу, картоплі, різушки та плодової мушки. Установка забезпечувала контейнер водою, повітрям і підтримувала температуру до 25 градусів Цельсія. Всі вищезазначені рослини не дали паростків, окрім бавовни.

Нагадаємо, у мережі з'явився повний відеозапис посадки космічного апарату «Чан'е-4» на зворотному боці Місяця.