Рослина, яка напередодні проросла на Місяці, загинула від холоду

Рослина, яка напередодні проросла на Місяці, загинула від холоду
Насіння бавовни проросло на Місяці, але згодом замерзло 

Під час місячної ночі температура на супутнику Землі опускається до -150 градусів Цельсія

Росток бавовни, який став першою рослиною, що виросла на Місяці, загинув. Він проіснував 9 днів після початку китайської експедиції, повідомляє The Next Web.

Сталося це в неділю через настання місячної ночі, під час якої температура опускається до -150 градусів Цельсія.

«Ми вивчали майбутнє виживання в космосі й простежили за ростом рослини в умовах низької гравітації, що дозволить нам закласти основу для майбутньої космічної бази. Проте посаджені рослини поки не можуть існувати за таких сурових умов», - сказав головний науковий співробітник експерименту професор Лю Ханьлун.

Додамо, китайський зонд «Чаньє-4», який приземлився на місячну поверхню 3 січня 2019 року, досліджує геологію зворотного боку Місяця, яку не видно з Землі. Вчені експедиції за допомогою експериментальної установки, в яку помістили спеціальний контейнер, розроблений вченими 28-ми китайських університетів, висадили насіння бавовни, рапсу, картоплі, різушки та плодової мушки. Установка забезпечувала контейнер водою, повітрям і підтримувала температуру до 25 градусів Цельсія. Всі вищезазначені рослини не дали паростків, окрім бавовни.

Нагадаємо, у мережі з'явився повний відеозапис посадки космічного апарату «Чан'е-4» на зворотному боці Місяця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: