Байден вирішив не змінювати посла США в РФ, – CNN

Джона Саллівана призначили послом США в РФ при президентові Дональді Трампі
Фото: скріншот відео Посольство США в РФ/YouTube

Байден замислювався про заміну посла, але вирішив зберегти його на посаді

Адміністрація президента США Джо Байдена вирішила не звільняти з посади посла США в РФ Джона Саллівана. Це сталося на тлі загострення відносин двох країн і ескалації на Донбасі. Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела в Білому домі.

За даними телеканалу, Саллівана вважають надійною людиною. Але при цьому США планують посилювати тиск на Росію.

Також колишній посол США в Росії Джон Теффт повідомив, що Адміністрація Байдена «вирішила, що професіоналізм, продемонстрований Салліваном – це найцінніша річ у ситуації, коли відбуваються політичні зміни у відносинах США і РФ».

Джона Саллівана призначили послом США в РФ при президентові Дональді Трампі. Байден замислювався про заміну посла, але вирішив зберегти його на посаді.

Нагадаємо, у січні посол США в Росії Джон Салліван заявив, що Сполучені Штати Америки та країни Європейського союзу не мають наміру послаблювати санкції, введені проти Росії через окупацію Криму.

«Ми не будемо послаблювати санкції, у всякому разі ні США, ні наші союзники і партнери не мають наміру послаблювати санкції, введені в результаті цих подій», – сказав Салліван.

За його словами, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон «найглибшим чином прихильні до такого вирішення проблеми, яке було б справедливим для України і її народу».

Салліван пояснив, що США продовжать вести діалог з проблеми Донбасу в різних форматах, в тому числі нормандському.

«Ми не досягли великого успіху за останні шість-сім років, але це не звільняє нас від зобов'язання продовжувати роботу по його досягненню», – сказав він.

Посол додав, що до України, а також до мінських угод влади США свій підхід не змінювала. Нагадаємо, санкції були введені в 2014 році у відповідь на російську анексію українського півострова. З тих пір їх кілька разів продовжували і розширювали.