Дуров заявив, що влада Ірану заблокувала Telegram

Іранська влада блокує доступ до Telegram для більшості іранців, твердить Дуров

Головний виконавчий директор месенджера Telegram Павло Дуров заявив, що його сервіс заблокували в Ірані. Він опублікував відповідний твітт.

«Іранська влада блокує доступ до Telegram для більшості іранців після нашої публічної відмови закрити t.me/sedaiemardom та інші канали мирних протестувальників», - написав Дуров.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Раніше стало відомо, що адміністрація месенджера Telegram відключила популярний антиурядовий канал в Ірані (amadnews). За словами Дурова, канал було відключено через розповсюдження ним інструкцій з виготовлення «коктейлів Молотова». Дуров відзначив, що такі заклики суперечать правилам користування сервісом.

Раніше ЗМІ висловлювали припущення, що влада Ірану могла мати опосередкований доступ до каналів у Telegram. Повідомлялося, що це могло бути здійснено через перехоплювання спеціальних кодів, які надсилались користувачам для логіну у сервісі.

У вересні 2017 року прокуратура Ірану завела кримінальну справу на Дурова.

Нагадаємо, в Ірані три дні поспіль проходять масові акції протесту, учасники яких спочатку висували економічні вимоги, проте потім вони переросли у політичні. Вже відбулися зіткнення з силами правопорядку, є повідомлення про жертви.