Лідери ЄС схвалили угоду щодо Brexit

Угода повинна бути схвалена Палатою громад Великобританії і Європарламентом

Лідери 27 країн ЄС схвалили 585-сторінковий договір про вихід Великобританії з Євросоюзу

Глави держав і урядів 27 країн Євросоюзу схвалили угоду з Великобританією про Brexit. На позачерговому саміті в Брюсселі в неділю, 25 листопада, лідери європейських країн підтримали 585-сторінковий договір про вихід Великобританії з Євросоюзу, який був узгоджений 13 листопада.

Крім того, на зустрічі підписано політичну декларацію, яка регулює відносини між ЄС і Лондоном після Brexit.

Глава делегації ЄС на переговорах по Brexit Мішель Барньє підкреслив, що угода не зачіпає інтереси Лондона, і «ми залишимося союзниками, партнерами і друзями».

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, який напередодні зустрівся в Брюсселі з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей, вважає, що британський парламент також підтримає угоду. У той же час він назвав Brexit трагедією як для Великобританії, так і для інших країн ЄС.

Напередодні Іспанія врегулювала з Брюсселем і Лондоном ситуацію навколо британського анклаву Гібралтар. У свою чергу Мей в зверненні до нації, опублікованому в ЗМІ, закликала співвітчизників підтримати проект угоди щодо Brexit.

Угоду з ЄС ще мають схвалити Палата громад Великобританії і Європарламент. Спостерігачі відзначають, що багато британських депутати налаштовані голосувати проти угоди.