Меркель визнала відповідальність Німеччини за Голокост

Ангела Меркель

Меркель прокоментувала зміни до закону про Інститут національної пам’яті Польщі

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що відповідальність за Голокост несе Німеччина і «усвідомлення цього може бути фундаментом добрих відносин з Польщею».

Як повідомляє «Радіо Польша», про це Меркель заявила, коментуючи зміни до закону про Інститут національної пам’яті Польщі.

Також канцлер говорить про коректні відносини з Польщею, вона анонсувала, що наступного тижня польський прем’єр відвідає Берлін.

«Як канцлер Німеччини я хочу наголосити, що це ми, Німеччина, несемо відповідальність за події, які відбулися під час Голокосту, під час Шоа в період національного соціалізму. Існували концентраційні табори, за які німці несуть відповідальність. Ця відповідальність надалі існує, і кожен німецький уряд буде за це відповідальний», - наголосила Меркель.

Вона підкреслила, що не має наміру втручатися у внутрішні питання польського законодавства.

Лише з таким підходом Німеччина може формувати позитивне і спільне майбутнє з Польщею та з усією Європою і світом,  додала Меркель.

Нагадаємо, МЗС Ізраїлю розраховує, що в процесі розгляду скандального закону про Інститут національної пам’яті Конституційним судом Польщі до закону буде внесено зміни.