Меркель визнала відповідальність Німеччини за Голокост

Меркель визнала відповідальність Німеччини за Голокост
Ангела Меркель

Меркель прокоментувала зміни до закону про Інститут національної пам’яті Польщі

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що відповідальність за Голокост несе Німеччина і «усвідомлення цього може бути фундаментом добрих відносин з Польщею».

Як повідомляє «Радіо Польша», про це Меркель заявила, коментуючи зміни до закону про Інститут національної пам’яті Польщі.

Також канцлер говорить про коректні відносини з Польщею, вона анонсувала, що наступного тижня польський прем’єр відвідає Берлін.

«Як канцлер Німеччини я хочу наголосити, що це ми, Німеччина, несемо відповідальність за події, які відбулися під час Голокосту, під час Шоа в період національного соціалізму. Існували концентраційні табори, за які німці несуть відповідальність. Ця відповідальність надалі існує, і кожен німецький уряд буде за це відповідальний», - наголосила Меркель.

Вона підкреслила, що не має наміру втручатися у внутрішні питання польського законодавства.

Лише з таким підходом Німеччина може формувати позитивне і спільне майбутнє з Польщею та з усією Європою і світом,  додала Меркель.

Нагадаємо, МЗС Ізраїлю розраховує, що в процесі розгляду скандального закону про Інститут національної пам’яті Конституційним судом Польщі до закону буде внесено зміни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: