«На війні цікавіше, ніж реальність». Чому поранені окупанти готові знову воювати за Путіна

Мобілізовані росіяни хочуть вбивати українців навіть після поранення
фото: Дождь

Російські терористи хвилюються лише за гроші, які їм не виплачують

Поранені російські терористи мріють повернутися на фронт, щоб далі вбивати українців та мародерити. Про це окупанти заявили в інтерв'ю російському телеканалу.

38-річний Руслан розповів, що вирушив на «спецоперацію» у травні 2022 року. Його дружина Тетяна заявила, що чоловік «дивився передачі по телевізору, переживав, співчував, і почалися такі розмови, що він хоче піти за свою країну, за батьківщину, віддати свій обов'язок». 

Окупант Руслан назвав себе «патріотом» і сказав, що подався на війну «батьківщину захищати, щоб до нас сюди так звані нацисти не проникли». На запитання, чи він зустрічався в зоні бойових дій з українцями, він відповів негативно. Він також додав, що ставиться до українського народу «нормально».

«Там такі самі люди, нормальні люди. Просто є певний контингент, їх треба тільки знищувати. Нацисти, одним словом», – заявив Руслан.

На запитання, чи бачив він «нацистів» в Україні, він відповів, що «дивився телевізор»:

«Ну, я ж телевізор дивлюся, зрештою. І деякі історії чув і спостерігав сам, тому не дурню говорю, а говорю як є. Та просто елементарне поводження з полоненими. Знущаються та такі речі творять, що це в голові не вкладаються. Я це бачив по телевізору і там чув».

Інший російський окупант, Євген, розповів, що вирушив на війну у вересні. Дружина Євгена сказала, що не чекала такого рішення свого чоловіка, хоча «треба захищати людей на Донбасі». Вона назвала себе «людиною миру» і сказала, що виступає проти будь-яких війн, але вона не була проти рішення свого чоловіка. На її думку, під час Другої світової війни «не до кінця знищили» фашизм.

Євген розповів про відступ зі Сватового. З його групи у 20 людей живими залишилися троє, проте він все рівно не звинувачує Путіна у війні, його, мовляв, «змусили». Лише жаліється, що воєнкори не дотримуються умов контракту та не платять грошей.

Третій окупант, Олександр, розповів, що намагався переконати дружину в тому, що йому необхідно піти на війну, пояснював, що «якщо кожен сидітиме вдома, то скоро вони прийдуть і не питатимуть». Він додав, що російські командири відправляли  мобілізованих з автоматами проти танків та БТРів на штурм.

«Хлопці навіть дійти не встигали, починали танки працювати, і коли вони вже відступали, над ними працювали снайпери», – додав Олександр. Попри це, його хвилюють лише гроші: він з дружиною горює, що їм виплатили не всі обіцяні кошти.

«Якби я не мав дітей та дружини… Тільки тому я все ще не там. Я намагаюся з дружиною домовитися, щоб знову поїхати, але поки що у мене нічого не виходить. Вона проти. Там мої товариші, там інший світ, у якому навіть цікавіше, ніж у повсякденному житті. Там і небезпечно, і дуже цікаво», – додав він.

Нагадаємо, що нещодавно окупанти жалілися, що в армію РФ набрали «шваль» та дітей.

Триває 362-а доба повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах  населених пунктів Гряниківка Харківської області; Білогорівка Луганської області; Васюківка, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут та Іванівське Донецької області.