Південна Корея може призупинити військові навчання зі США

Спільні навчання Південної Кореї та США

На сьогодні існує можливість відтермінування традиційних військових маневрів, які заплановані на зиму і початок березня 2018 року

Очільник Республіки Корея в інтерв’ю телеканалу NBC News не виключив можливості призупинення постійних військових навчань за участю збройних сил країни і підрозділів армії США напередодні і під час проведення в лютому 2018 року зимових Олімпійських і параолімпійських ігор в Пхьончхані. Тим самим це дозволило б провести деескалацію ситуації на Корейському півострові, яка значно загострилася в 2017 році на фоні проведення КНДР ракетних і ядерних випробувань. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

За словами Мун Чже-іна, на сьогодні існує можливість відтермінування традиційних військових маневрів, які заплановані на зиму і початок березня 2018 року.

Президент Республіки Корея заявив, що на даний момент США розглядають доцільність такого кроку і мають прийняти остаточне рішення. Однак, при цьому, воно в кінці кінців залежатиме від поведінки Пхеньяна.  

Нагадаємо, у МЗС КНДР заявили, що масштабні спільні навчання США і Південної Кореї, а також заяви з боку вищого керівництва Штатів роблять війну на Корейському півострові неминучою.