Південна Корея може призупинити військові навчання зі США

Південна Корея може призупинити військові навчання зі США
Спільні навчання Південної Кореї та США

На сьогодні існує можливість відтермінування традиційних військових маневрів, які заплановані на зиму і початок березня 2018 року

Очільник Республіки Корея в інтерв’ю телеканалу NBC News не виключив можливості призупинення постійних військових навчань за участю збройних сил країни і підрозділів армії США напередодні і під час проведення в лютому 2018 року зимових Олімпійських і параолімпійських ігор в Пхьончхані. Тим самим це дозволило б провести деескалацію ситуації на Корейському півострові, яка значно загострилася в 2017 році на фоні проведення КНДР ракетних і ядерних випробувань. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

За словами Мун Чже-іна, на сьогодні існує можливість відтермінування традиційних військових маневрів, які заплановані на зиму і початок березня 2018 року.

Президент Республіки Корея заявив, що на даний момент США розглядають доцільність такого кроку і мають прийняти остаточне рішення. Однак, при цьому, воно в кінці кінців залежатиме від поведінки Пхеньяна.  

Нагадаємо, у МЗС КНДР заявили, що масштабні спільні навчання США і Південної Кореї, а також заяви з боку вищого керівництва Штатів роблять війну на Корейському півострові неминучою. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: