Росія запровадила санкції проти Порошенка і Вакарчука

Фото УНІАН

Окупанти вирішили застосувати економічні санкції проти українських політиків

Уряд Росії розширив список осіб, стосовно яких вводять спеціальні економічні санкції. Тепер під них, серед інших, потрапив п’ятий президент (2014-2019) України Петро Порошенко.

Постанову в п’ятницю, 4 вересня, опублікували на офіційному порталі правової інформації РФ.

Окрім колишнього глави держави, під санкції потрапила низка українських чиновників і депутатів. Зокрема, український співак і колишній нардеп Святослав Вакарчук, його колишня колега, депутат з «Голосу» Соломія Бобровська. Також в список потрапила позафракційний депутат Вікторія Гриб, член «Батьківщини» Михайло Волинець.

Під санкції потрапив колишній перший віцепрем’єр-міністр України та міністра економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. У російському списку присутні також нардепи від фракції «ЄС»: Софія Федина, Ахтем Чийгоз, Михайло Забродський та ін.

Спеціальні економічні санкції РФ передбачають блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії й заборону на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі території РФ.

Нагадаємо, у відповідь на агресію Росії проти України країни Заходу кожні півроку продовжують економічні санкції стосовно РФ.

Як повідомлялося, п’ятий президент України, голова партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко виступив на форумі Європейської народної партії з питань протидії дезінформації та пропаганді. Петро Порошенко поінформував Європу про російську гібридну агресію і закликав ЄС запровадити санкції проти РФ за дезінформацію.

Читайте також: