У Придністров’ї потужні вибухи: підірвано вишки (відео)

Окупована Росією частина Молдови залишилася без радіосигналу із РФ
фото з відкритих джерел

Окупована Росією території Молдови, відома як «Придністров’я», лишилася без російського радіо

У «Придністровській Молдавській Республіці» сьогодні, 26 квітня, прогриміли вибухи. Про це пише місцевий Telegram-канал «Приднестровец».

Спочатку з’явилася інформація про вибух на території радіоцентру у молдавському місті Маяк, яке контролює невизнане проросійське «Придністров’я».

У селищі Маяк розташовується «Придністровський радіотелецентр» (ПРТЦ), який у радянський час безпосередньо підпорядковувався радіостанції СРСР «Маяк» і 1971 року був її структурним елементом. Радіоцентр здійснював трансляцію програм не тільки на територію Радянського Союзу та на найближчі соціалістичні країни та навіть на радянські полярні станції. Згідно, з відкритими даними, молдовський радіоцентр вважався одним з найпотужніших в СРСР.

Після Придністровської війни 1991 року радіоцентр транслював придністровські програми, а також російських програм, призначених для слухачів із Молдови, України та деяких інших країн.

За інформацією очевидців, вишки радіоцентру атакував безпілотник.

[TWITTER] [/TWITTER]

Пізніше з’явилися фото, які підтверджують знищення радіовишок.

[TWITTER] [/TWITTER]

Крім того, придністровські ресурси заявляють про атаку на військовий аеродром, що розташований поблизу столиці невизнаного утворення, Тирасполя.

[TWITTER] [/TWITTER]

Зазначається, що вибухи на аеродромі сталися уночі, хоча за кілька годин до повідомлення цей же Telegram-канал заявляв, нібито ніч у «Придністров’ї» пройшла спокійно.

[TWITTER] [/TWITTER]

Нагадаємо, учора, 25 квітня, стало відомо, що у «Придністров’ї» пролунали вибухи біля будівлі місцевого «міністерства держбезпеки».