Ватикан уточнив скандальну заяву Папи Римського, який закликав Україну до перемовин із РФ

Папа Римський закликав Україну підняти білий прапор і розпочати переговори
фото з відкритих джерел

Державний секретар Святого Престолу П’єтро Паролін заявив, що Ватикан «продовжує вимагати «припинення вогню». Насамперед агресор має припинити вогонь, а вже потім «розпочати переговори»

Головною умовою для створення будь-яких переговорів щодо завершення війни в Україні є те, що Росія має припинити свою агресію. Про це заявив державний секретар Святого Престолу П’єтро Паролін, коментуючи заяву Папи Римського Франциска, який закликав Україну до перемовин з РФ під «білим прапором», пише Corriere della Sera.

Коментуючи скандальну заяву Папи Франциска про те, що Україна має «продемонструвати мужність білого прапора» і розпочати переговори з Росією, щоб покласти край дворічній війні, Паролін заявив, що заклик понтифіка полягає в тому, що потрібно «створити умови для дипломатичного рішення у пошуках справедливого».

«У цьому сенсі очевидно, що створення таких умов залежить не лише від однієї зі сторін, а й від обох, і першою умовою мені видається саме припинення агресії», – уточнив він.

Паролін зауважив, що Ватикан «продовжує вимагати «припинення вогню». Насамперед агресор має припинити вогонь, а вже потім «розпочати переговори».

Державний секретар Ватикану також зазначив, що Франциск вважає, що «переговори – це не слабкість, а сила, це не капітуляція, а сміливість».

«Війна, розв'язана проти України, є наслідком не неконтрольованого стихійного лиха, а лише людської свободи, і та ж людська воля, яка стала причиною цієї трагедії, також має можливість і відповідальність зробити кроки, щоб покласти їй край і прокласти шлях до дипломатичного рішення», - додав Паролін.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск у записаному в лютому інтерв’ю заявив, що Україна повинна мати відвагу підняти білий прапор та почати переговори з країною-агресором.

У Ватикані згодом пояснили слова Папи Римського Франциска, які він сказав в інтерв’ю швейцарському радіо і телебаченню - Папа Франциск закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України.