«Завжди був чекістом». Донька друга Путіна поділилась власними враженнями від президента РФ

Ольга Литвиненко

«Я ніколи не відчувала до нього симпатії, більш того, ставилася з осторогою»

Ольга Литвиненко, донька ректора Санкт-Петербурзького Гірничого інституту Володимира Литвиненка, який, за її словами, написав дисертацію Путіну, поділилась власними враженнями від зустрічей з Путіним. Про те, зокрема, що президент РФ «завжди був для неї чекістом», жінка розповіла в інтерв’ю «Главкому».

За її словами, Володимир Литвиненко займався бізнесом з Путіним давно, ще з 1991 року: «Я з дитинства пам’ятаю їхні зустрічі. Вони незаконно ввозили у Німеччину та інші зарубіжні країни рідкоземельні метали, декларуючи цей вантаж як «компьютеры». Їм потрібен був досвід мого батька - як спеціаліста у цих справах і, відповідно, його контакти на Пікалевському глиноземному заводі. Власне кажучи, це був один з перших бізнесі».

Як зазначає Ольга, наживо Путіна вона бачила двічі.

«Один раз у Гірничому інституті, коли була ще зовсім маленькою дівчинкою. Він мені тоді підписав книжку, не пам'ятаю вже яку саме, - «Оленьке, с любовью». Потім, у більш дорослому віці, я його бачила на День незалежності».

Литвиненко підкреслює, що для неї Путін «завжди був чекістом».

«Я ніколи не відчувала до нього симпатії, більш того, ставилася з осторогою. Для мене це був якийсь дивний дядько, непривітний. Всіх їх пов'язували виключно бізнес-інтереси. Зате мій батько завжди ненавидів Ігоря Сєчіна, бо вони постійно конкурували між собою за близькість до Путіна, - це те, що я пам'ятаю з домашніх розмов. При цьому він, звісно, був змушений з ним «дружити», взаємодіяти. Це така система, що коли ти вже потрапив туди, то живим з неї не вийдеш», — резюмувала Ольга

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Донька ректора, який написав дисертацію для Путіна: Було тепло, співали пташки – все надихало батька на «плагіатські» подвиги