Голова НАБУ розповів, як Банкова відреагувала на затримання Насірова

Голова НАБУ розповів, як Банкова відреагувала на затримання Насірова
Артем Ситник

Ситник висловив упевненість у тому, що через справу екс-глави ДФС і на нього особисто, і на працівників НАБУ «виливатимуть тонни бруду»

Після затримання екс-глави Фіскальної служби Романа Насірова керівництво НАБУ не отримувало дзвінків з Адміністрації президента, однак великий опір у цій справі постійно відчуває. Про це розповів директор Бюро Артем Ситник, пише «Фокус».

«Ми ж бачимо, що десь якісь процеси йдуть. Так було, наприклад, коли ми в суботу везли підозрюваного в іншу клініку, щоб підтвердити чи спростувати діагноз, який, до речі, в результаті не підтвердився. Тоді народні депутати від Блоку Петра Порошенка, використовуючи свій статус, блокували пересування машини швидкої допомоги, яка перевозила Насірова. Ми вже зареєстрували кримінальне провадження за фактом здійснення незаконного впливу на діяльність наших детективів», – сказав він.

Ситник також висловив упевненість у тому, що після цього і на нього особисто, і на працівників НАБУ «будуть виливати тонни бруду».

«Це поширений спосіб захисту… Звичайно, дуже цікаво отримувати санкції на обшук в адміністрації Путіна. Це дуже «продуктивно» для слідства. Або, наприклад, намагатися заочно засудити Курченка і компанію. Це легше, бо немає жодного опору. А коли ми говоримо про розслідування справ за чинними чиновникам, опір у тисячі разів сильніший. Ми це вже чітко бачимо на прикладі ситуації з Романом Насіровим», – зазначив він.

Раніше «Главком» повідомляв, що судове засідання з розгляду апеляційної скарги Насірова на запобіжний захід призначено на 13 березня.

Нагадаємо, Солом’янський районний суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення 100 млн грн застави.

Сторона обвинувачення в понеділок увечері заявила у суді про те, що відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров має громадянство Великої Британії та Угорщини.

Читайте також статтю «Главкома» «Справа Насірова. Як у Києві руйнують план американців»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: