Єврокомісар спрогнозував дату безвізового режиму для України

Єврокомісар спрогнозував дату безвізового режиму для України
Йоганнес Ган

Дипломат сподівається, що угоду про візову лібералізацію підготують навесні

ЄС не планує відкладати питання надання Україні безвізового режиму, а підстав знімати санкції з Росії наразі немає підстав. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив комісар Європейського союзу з питань розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Ган.

«В нас відбулися дуже широкі дискусії з цього приводу, «дорожня карта» лібералізації візового режиму чітка, і я очікую, що найпізніше в березні буде ухвалене рішення про механізм припинення безвізового режиму, а на основі цього в нас буде угода про візову лібералізацію. Ми зможемо досягти цієї довгоочікуваної мети десь у середині весни», - сказав дипломат.

Також єврокомісар вважає, що зараз немає жодних підстав для скасування санкцій проти Росії.

«Санкції запровадили через порушення міжнародного права, і в цьому нічого не змінилося. Це, звичайно, пов’язано з виконанням мінських угод, але мінські угоди ще не виконані, тому я не бачу жодної можливості для зняття санкцій», - резюмував Йоганнес Ган.

Нагадаємо, що сьогодні під час робочого візиту в Дніпро посол ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі запевнив, що українці отримають безвіз з країнами Євросоюзу «найближчим часом». При цьому точні терміни він не повідомив.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: