Лідер «Талібану» закликав афганців садити більше дерев

Лідер «Талібану» закликав афганців садити більше дерев
Таліби

Такі дії, на думку Ахундзаде, забезпечують нагороду після смерті

Лідер ісламістського руху «Талібан» в Афганістані Хібатулла Ахундзаде закликав жителів країни садити більше дерев, повідомляє ВВС.

У своїй заяві він закликає всіх бійців і цивільне населення посадити щонайменше одне фруктове або нефруктове дерево заради Землі і «на благо всіх істот всеблагого Аллаха».

Афганістан стикається із серйозною проблемою лісів. У країні знищують дерева на паливо і в результаті незаконних вирубок. При цьому «Талібан» вкрай рідко до цього виступав із заявами екологічної проблематики.

Хайбатулла Ахунзада, який очолив «Талібан» у травні минулого року, відомий більше як імам, а не як військовий лідер. Його заклик, поширений у неділю звичними пропагандистськими каналами талібів, різко відрізняється за тоном і змістом від звичайних барвистих проклять на адресу уряду Афганістану і його союзників по західній коаліції.

«Висаджування дерев і сільське господарство слід вважати діями, які корисні і вигідні, а також забезпечують нагороду після смерті», - йдеться в заяві.

Зазвичай талібів звинувачують у тому, що вони контролюють виробництво опіумного маку, стягуючи за його вирощування податок з фермерів у захоплених ними районах.

Як повідомляв «Главком», у середині лютого у східнії провінції Афганістану в результаті вибуху замінованої частини дороги загинули 12 людей, ще троє дістали поранення. За попередніми даними, бомба була закладена бойовиками з «Талібану».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: