Порошенко і Меркель заявили про солідарність у вирішенні газових питань

Порошенко і Меркель заявили про солідарність у вирішенні газових питань

Президент України та канцлер ФРН шукатимуть спільні підходи до «Північного потоку-2»

Під час переговорів у Берліні українська сторона спробує знайти спільні підходи щодо проекту газопроводу «Північний потік-2» та газопроводу OPAL.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції в Берліні з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

«Сподіваюся і на зміцнення енергетичної солідарності та енергетичної співпраці між Україною та Німеччиною. Ми спробуємо знайти спільні підходи і щодо «Північного потоку-2» і щодо OPAL», - сказав він.

Президент висловив переконання, що українсько-німецьке партнерство в цій сфері на сьогодні є «багатообіцяючим».

Нагадаємо, Меркель  сьогодні заявила, що Україна виконала всі вимоги МВФ,

Як відомо, Порошенко розпочав робочий візит до Німеччини.

Президент України також під час спільного брифінгу з Меркель заявив, що Україна залишається відданою Мінським домовленостям, яким немає жодної альтернативи. 

Порошенко і  Меркель під час брифінгу  зробили  спільну заяву для ЗМІ:

«Партнерство Німеччини та України досягло безпрецедентного рівня довіри. Це наша десята зустріч з Федеральним канцлером Німечинни.

Серед важливих тем нашої десятої зустрічі з Ангелою Меркель - імплементація Мінських домовленостей, зміцнення енергетичної солідарності між Україною та Німеччиною, збільшення інвестицій в Україну.

Вдячний Німеччині за всебічну допомогу та запрошую Пані Федерального канцлера відвідати Україну з офіційним візитом у будь-який зручний для неї час», - повідомив  Порошенко у своєму Фейсбук. 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: