Сім’ям загиблих гірників на шахті «Степова» надійшли гроші від Фонду соцстрахування

Сім’ям загиблих гірників на шахті «Степова» надійшли гроші від Фонду соцстрахування
 Шахта «Степова»

Загальна сума виплат становить майже 1,9 млн грн

Сім’ї загиблих гірників на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля» отримали виплати з Фонду соціального страхування. Про це  повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

«Фонд соціального страхування провів розрахунки для виплат усім родинам загиблих. Загальна сума становить 1 мільйон 888 тисяч гривень. З них по 160 тисяч гривень на сім'ю, а також по 32 тисячі на утриманця сім'ї», - зазначили у  прес-службі.

Нагадаємо, 2 березня, о 12:46, у с. Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 «Степова» ВАТ «Львіввугілля» на горизонті 550 м, у 119 конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

За офіційними даними, на шахті працювало 172 гірники, на аварійній ділянці – 34 гірники, з яких вісім загинули, 23 госпіталізовано. За фактом вибуху на шахті «Степова» зареєстровано кримінальне провадження.

За припущенням голови незалежної профспілки гірників у Червонограді Віталія Оніжука, причиною трагедії став витік газу – метану. 

Директор шахти «Степова» Сергій Смеречанський попередньою причиною вибуху назвав спалах повітряно-метанової суміші.

3 березня уряд ухвалив рішення про створення спеціальної комісії з розслідування причин аварії на шахті «Степова». Комісію очолив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко вчора заявив, що із системи безпеки УТАС зникли всі дані про момент аварії на шахті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: