Слідство проти Насірова завершиться за два місяці – Холодницький

Слідство проти Насірова завершиться за два місяці – Холодницький
Назар Холодницький
Фото DW

У САП наразі конкретної інформації про стан голови Державної фіскальної служби немає

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро планують завершити розслідування кримінального провадження проти глави ДФС Романа Насірова до 3 травня. Про це повідомив заступник генпрокурора – голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«У органа слідства (НАБУ) є два місяці, щоб завершити слідство. Вони (детективи бюро) пообіцяли нам на нараді, яка передувала цим подіям, що протягом двох місяців його завершать», – заявив Холодницький.

Глава САП зазначив, що заборонив слідчим і прокурорам розголошувати будь-яку інформацію про розслідування. За його словами, антикорупційні органи мають намір домогтися обвинувального вироку у цій справі.

Назар Холодницький  також зауважив, що наразі конкретної інформації про стан голови ДФС не має. «Зараз чекаю на інформацію від усіх детективів щодо встановлення всіх тих обставин. Я бачив в інтернеті, що є різні твердження, що він був непритомним і зараз ми цю інформацію перевіряємо, оскільки прокурора антикорупційної прокуратури так і не допустили до підозрюваного, а підозру оголошували детективи НАБУ, які все-таки змогли, і за це ми їм вдячні, пройти в приміщення лікарні. Зараз усі інші подробиці будемо уточнювати», – сказав голова САП.

Холодницький також зазначив, що вчора, 2 березня, прокурора антикорупційної прокуратури до Насірова не допустили. «Справді, вчора були детективи разом із прокурором, попередньо встановивши його місце перебування, а саме в лікарні «Феофанія». Вони прибули на місце з метою повідомити йому про підозру. Ні прокурора, ні детективів не пропускали тривалий час. Прокурора антикорупційної прокуратури так і не допустили до Романа Насірова і підозру оголошував старший детектив групи», – зазначив Холодницький. 

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме про обрання запобіжного заходу щодо очільника ДФС Романа Насірова у вигляді утримання під вартою, а також про його усунення з посади.

Співробітники НАБУ і САП вручили підозру голові Державної фіскальної служби Роману Насірову у скоєнні кримінального правопорушення. Після цього останньому стало зле. Лікарі діагностували у глави ДФС інфаркт міокарда.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки за кількома адресами, в тому числі в центральному офісі Державної фіскальної служби, в рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями глави ДФС Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам із орбіти колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Адвокати Насірова вважають, що його затримання і повідомлення про підозру відбулися незаконноАнтикорупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що Насіров збирався виїхати за кордон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: