У Санкт-Петербурзі стався вибух у метро (оновлюється)

У Санкт-Петербурзі стався вибух у метро (оновлюється)

Внаслідок інциденту постраждало багато людей

Що сталося

Сьогодні, 3 квітня 2017 року, в метро Санкт-Петербурга на перегоні між станціями «Сінна» та «Технологічний інститут» стався вибух.

На час надзвичайної події у північній столиці Росії всі станції петербурзького метрополітену закрито.

На станції метро «Площа повстання» знайшли ще одну бомбу, яка не вибухнула.

За попередніми даними МЗС, українців серед загиблих у метро Санкт-Петербурга немає.

Наслідки

На опублікованому фото видно, що двері вагона дуже пошкоджені. Платформу станції заволокло димом. Подробиці поки що не відомі. За даними російських ЗМІ, загинули близько десяти осіб, постраждали 50. Четверо з них, за даними Андрія Кібітов, прес-секретаря губернатора Петербурга, у дуже важкому стані: двоє - на операції.

Серед поранених є діти.

На місці пригоди працює слідча група. Порушено кримінальну справу. 

Постраждалих евакуюють на вертольотах.

Петербурзькі аеропорти Пулково і Внуково посилили заходи безпеки після вибуху в метрополітені. «В тому числі - вхідний і передпольотний огляд», - сказали в прес-службі аеропорту. На Московському центральному кільці посилені заходи безпеки після вибуху.

В результаті вибуху в метро Санкт-Петербурга в центрі міста стався транспортний колапс. За даними сервісу «Яндекс.Пробки», рух по центральним вулицям заблоковано, частина вулиць перекрита.

Джерело Life: в Москві оточені три станції метро через те, що на них були знайдені підозрілі предмети.

Реакція російської влади

ТАСС повідомляє, що сьогодні президент РФ Путін побував у Санкт-Петербурзі, де зустрівся із президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Йому вже доповіли про вибух. Глава РФ обговорив інцидент із главою Федеральної служби безпеки.

Під час зустрічі з главою білоруської держави Путін висловив співчуття родинам загиблих та постраждалих. За його словами, розглядалися три версії вибуху: побутового, кримінального та терористичного характеру.

Федеральна служба охорони відмовилась пустити Путіна на місце надзвичайної пригоди через «відсутність перевірки люків, автомобілів і громадян в епіцентрі вибуху».

Генпрокуратура назвала вибух терактом.

Реакція соцмереж

Соціальна мережа Facebook запустила функцію «Перевірка безпеки» в Санкт-Петербурзі. 

У мережі з'явилась інформація про те, що за 7 годин до вибуху невідома дівчина виклала в Instagram попередження про інцидент.

58e248c8a399f-screenshot-10

Користувачі соцмереж і в Росії, і в Україні моментально відреагували на інформацію про вибухи. Хтось повідомляє останні новини з місця подій, хтось ділиться своїми думками.

fd

8aet

wg

ccccc

gw

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: