Умеров заявив, що залишиться в окупованому Криму за будь-яких обставин

Умеров заявив, що залишиться в окупованому Криму за будь-яких обставин

За словами Умерова, якщо б його не визнали здоровим, можна було б закрити кримінальну справу і дискредитувати його особисто, Меджліс та весь кримськотатарський народ

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільямі Умеров заявив, що залишатиметься в анексованому Криму за будь-яких обставин. Про це він повідомив в інтерв'ю «Громадському радіо».

«Якщо б я хотів покинути Крим, я б залишив його вже давно. Були цікаві пропозиції працевлаштування, але я вважаю, що поки є можливість не залишати Батьківщину, її залишати не варто. Я для себе вирішив, що буду залишатися в Криму за будь-яких обставин, навіть якщо судові розгляди будуть розвиватися не в мою користь», - сказав Умеров.

Як зазначив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, рішення комісії про оголошення його здоровим стало результатом великого резонансу справи.

«Великий резонанс, інтерес в усьому світі до цієї проблеми, великий інтерес до проблеми кримськотатарського народу послужив причиною того, що відповідне замовлення не пройшло. Я вдячний медичному персоналу, лікарям, які винесли об'єктивне рішення. Союз психіатрів України звернувся з листом подяки до психіатрів Криму, зі словами подяки за об'єктивне рішення», - додав він.

За його словами, якщо б його не визнали здоровим, можна було б закрити кримінальну справу і дискредитувати його особисто і структуру, яку він представляє і весь кримськотатарський народ.

«Рішення визнати мене психічно здоровим дозволяє продовжувати кримінальну справу. Вона буде продовжуватися до тих пір, поки слідство не завершить свою роботу, передасть у прокуратуру, яка подасть в суд і буде виступати в якості звинувачення вже в судових засіданнях по суті», - пояснив він.

Він додав, що подана апеляція на сам факт проведення цієї судово-психіатричної експертизи.

«Поміщення мене в психіатричну клініку на експертизу було незаконним. У нас було право оскаржити рішення суду протягом трьох діб. Адвокати зробили це вчасно. Однак скористатися цією скаргою нам не дозволили. Після того, як ця експертиза відбулася, судовий розгляд з цього питання. Ще ми разом з адвокатами готуємо клопотання, щоб мені провели судово-медичну експертизу. У мене є кілька діагнозів, інвалідність. Я завжди кажу, що відчуваю себе досить добре, щоб продовжувати судові розгляди. Але побоювання стан здоров'я викликає. Ми хочемо цю експертизу пройти, щоб підтвердити стан здоров'я в тому вигляді, в якому воно є», - зазначив він.

Нагадаємо, 7 вересня заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова звільнили з психіатричної клініки.

Зазначимо, 11 серпня суд постановив примусово направити Умерова на психіатричну експертизу. У травні 2016 року ФСБ РФ пред'явила Умерову звинувачення за ст. 280.1 КК РФ - публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ. В тексті звинувачення зазначено, що Умеров 19 березня 2016 р. в ефірі телеканалу ATR говорив про необхідність повернення Криму і Донбасу під юрисдикцію України. Тому слідчий ФСБ визнав це діями, спрямованими на порушення територіальної цілісності РФ.

3 вересня в Україні та за кордоном пройшли акції на підтримку Умерова. Також до його звільнення закликала ОБСЄ.

Читайте також матеріал Главкому: Ільмі Умеров: Я виступаю за поновлення територіальної цілісності Росії у кордонах 1991-го року

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: