НАБУ спіймало на корупції директора одного із заводів «Укроборонпрому»

За даними слідства, через схему посадовця до бюджету не надійшло понад 46 млн грн
фото з відкритих джерел

Антикорупційне відомство зазначає, що директор приладобудівного заводу держконцерну не вказав у декларації 2,44 млн грн та квартиру в Болгарії

Правоохоронці звинуватили директора приладобудівного заводу концерну «Укроборонпром» в отриманні 2,44 млн грн неправомірної вигоди. Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Як зазначається у повідомленні, посадова особа не задекларувала ці гроші та нерухомість за кордоном. Слідство встановило, що чиновник отримував гроші від осіб, пов'язаних із ТОВ «Оптимумспецдеталь», з вересня 2016-го до січня 2017 року. За даними системи YouControl, ця компанія була зареєстрована 8 серпня 2012 року у Києві.

У НАБУ зазначають, що директору заводу платили за приховування махінацій із безпідставною оплатою за постачання товарів військового призначення на користь зазначеної компанії.

У схемі, за даними бюро, брали участь дев’ять осіб, з них четверо засуджені та ще четверо перебувають на лаві підсудних. У межах розслідування встановлено, що за час дії схеми поставлено товарів на суму близько 165 млн грн.

До бюджету не надійшло понад 46 млн грн, з яких 25,77 млн – податок на додану вартість, а 20,63 млн – податок на прибуток, зазначили у пресслужбі.

Правоохоронці розповіли, що підозрюваний не вніс до декларації за 2020 рік відомості про квартиру в Болгарії, яка належить його дружині, яка на момент купівлі коштувала близько 1,33 млн гривень.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що працівники Служби безпеки України в рамках кримінального провадження перевіряють службовців державного підприємства «Антонов» щодо імовірної співпраці з Росією, що могло призвести до знищення найбільшого у світі літака Ан-225 «Мрія» на початку повномасштабного вторгнення. Згодом СБУ повідомила деталі розслідування