Американський генерал пояснив, чому підрив Кримського мосту неминучий

Керченський міст все ще є законною ціллю ЗСУ
фото: з відкритих джерел

Марк Монтгомері: «Росіяни підозрюють, що українці збираються атакувати міст і можуть зосередити навколо нього системи ППО»

Керченський міст є законною ціллю ЗСУ, яка, ймовірно, буде вражена. Про це заявив адмірал ВМС США у відставці Марк Монтгомері в інтерв'ю «Голосу Америки» .

«Керченський міст, на мою думку, має стратегічне значення. Це символ нав'язування Росією своєї волі Криму, але він також має тактичну цінність, через нього проходить частина логістики. Я скажу, що є також поромна переправа, яка настільки ж важлива чи навіть ще важливіша для логістики. Тому, з моєї точки зору, вони повинні вразити обидві цілі.

Я думаю, що це законна військова ціль. І оскільки у них (українців) є зброя, потрібна, щоб завдати удари, їм, мабуть, варто це розглянути. Але також їм варто зважити й те, де ще вони можуть використати цю зброю, тому що (в України) є обмежена кількість далекобійних ракет Atacms або інших систем», – зазначив генерал.

Отже, в рамках цього балансу, я думаю, що Керченський міст все ще є законною ціллю, яка, ймовірно, буде вражена, але я б також сказав, що вони також повинні щось зробити із поромами. Але надводні дрони також можуть щось зробити з цим. Тож я думаю, що це (має бути) комбінація ударів», – зазначив генерал.

Але вибити матеріально-технічний потенціал Росії в Криму важливо для майбутнього контрнаступу, щоб відбити Крим, якщо це відбуватиметься.

Монтгомері наголошує, що вибити матеріально-технічний потенціал Росії в Криму важливо для майбутнього контрнаступу, щоб відбити Крим, якщо це відбуватиметься.

«Росіяни підозрюють, що українці збираються атакувати міст і можуть зосередити навколо нього системи ППО. Але подивіться, можна було б подумати, що вони зроблять це навколо своїх чорноморських портів у своєму військово-морському штабі. Але їх все одно вразили, тому наявність оборонних систем не є гарантією захисту... Але вибити матеріально-технічний потенціал Росії в Криму важливо для майбутнього контрнаступу, щоб відбити Крим, якщо це відбуватиметься.... Я думаю, що вони (українці) зможуть вдарити по ньому. Я думаю, що так, влучити важко, тому що він добре захищений. Але врешті-решт вони можуть і вдарять по ньому, і я думаю, якщо буде контрнаступ, можна розраховувати на те, що міст буде вражений кілька разів.

Це складний міст, який має кілька залізничних і автомобільних смуг. Отже, ви знаєте, можливо, потрібно більше ніж один удар і одна точка, щоб завдати необхідної шкоди, але я очікую, що це буде законна ціль воєнного часу», – здодав генерал.

Нагадаємо, раніше очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов повідомив, що робота над підготовкою до знищення Кримського мосту триває. Українські захисники можуть знищити його вже цього року. 

Читайте також: Крим готують до української облоги?